The Big 5 Foundation en RK bisdom gaan samenwerken aan sportontwikkeling

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Gisteren vond de ondertekening plaats van een overeenkomst tussen het RK bisdom en de stichting The Big 5 Foundation. Deze samenwerking houdt in dat The Big 5 Foundation voor de komende jaren gebruik zal maken van het voetbalstadion, dat onderdeel is van het Aloycius Zichem Sportcentrum, om haar eigen voetbalcompetities te organiseren.

Het streven is om het lidmaatschap van de SVB te krijgen, om zodoende mee te kunnen werken aan de opvang en verdere ontwikkeling van de voetbaltalenten in Suriname.

“The Big 5 Foundation liep al lang met het idee haar eigen voetbalcompetitie te organiseren en wij hebben in het RK bisdom een goede en grote partner gevonden, die bereid is om samen met ons te werken aan de ontwikkeling van onze talenten,” aldus de voorzitter van The Big 5 Foundation, Edgar Sampie, tijdens de korte persconferentie gisteren is het RK bisdom-kanselarij.

De overeenkomst is ondertekend door bisschop Karel Choennie van het RK bisdom en Sampie als voorzitter van The Big 5 Foundation. Naast het organiseren van voetbalcompetities zal er ook mogelijkheden gecreëerd worden voor het organiseren van andere takken van sport, die beoefend worden in Suriname. Dit, zodat eenieder aan zijn trekken komt.

Volgens de voorzitter van The Big 5 Foundation hebben zich al vier teams aangemeld om deel te kunnen nemen aan de competitie. Hij is ervan overtuigd dat er nog een aantal zich zal aanmelden. Zeer binnenkort zal de organisatie starten met het promoten, zodat het project ondersteund kan worden.

Tevens heeft de voorzitter aangegeven dat de stichting geen enkel team uitsluit.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait