Abop mikt op zetel in Nickerie

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

26 Februari 2020 19:21

Voor mij lezen

NIEUW-NICKERIE - Abop zal in aanloop naar de verkiezingen vaker naar Nickerie gaan om mensen te motiveren haar te helpen aan een zetel. Bij de verkiezingen vijf jaar geleden kozen 592 mensen daar voor deze partij. Met dit als basis riep hoofdbestuurslid Edward Belfort in het weekeind deze kiezers op elk minstens één kiezer te winnen voor Abop.

"Dan is de kans groot dat de partij de beoogde zetel kan behalen." Tekenend voor het beleid in het district is volgens hem de behandeling die NDP-assembleelid Rachied Doekhie, "de koning van Nickerie" kreeg van zijn partij. "Als zij die man kunnen vernietigen, wie is dan de Nickeriaan?"

Berfort verwees in een terugblik naar de "heel wat hooggeplaatste Nickerianen die gemarteld zijn geworden door Desi Bouterse" en nu komt deze zelfde man hulp vragen aan de gemeenschap van Nickerie om hem weer aan de macht te helpen. De Abop-vertegenwoordiger hekelde het beleid dat gekenmerkt wordt door het verstrekken van voedselpakketen waar mensen volgens hem weinig aan hebben.

De Nickeriaan wil de mogelijkheden om te kunnen produceren, omdat alleen zo ontwikkeling wordt gebracht. Belfort wees in dit verband op de rol die vooral jongeren kunnen spelen. Dara Hanoeman, coördinator van de gele partij in Nickerie: "We zullen er alles aan doen om het beoogde doel te helpen realiseren." Hij zegt in alle ressorten kernen te zullen installeren en het huidige aantal van acht te brengen op twintig.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel