NPS roept de NDP op tot ‘fair play’

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Volgens de Nationale Partij Suriname (NPS) is er voor de zoveelste maal propagandamateriaal van de partij vernield door politieke tegenstanders. De partij noemt de naam van de NDP en plaatst het gedrag onder de noemer onsportief en onmaatschappelijk. Eerder vorige maand had de groene partij het Onafhankelijk Kiesbureau aangeschreven voor wat zij noemt ‘vlaggenmolest’.

De handeling waarover de NPS dit keer valt heeft zich afgespeeld in de wijk Geyersvlijt. In een filmpje is te zien hoe een trekker van de NDP uit de wijk een NPS-vlag verwijderd en op dezelfde plek een NDP-vlag bevestigt. Er wordt vóór het plaatsen van de paarse vlag met een bewoner gecommuniceerd die beweert dat NPS beloftes heeft gedaan, alleen om de vlag te plaatsen. Vervolgens trekt de dame een NDP-lidmaatschapskaart te voorschijn.

"Het ergste van alles is dat er niet geschroomd wordt om filmpjes te maken waarbij te zien is dat personen worden aangezet tot toneelopvoering waar ze de schijn ophouden dat er tegen hun wil vlaggen op hun adressen zijn geplaatst", reageert de NPS in een verklaring.

Volgens de groene partij wordt de dame in het filmpje onder druk gezet door de NDP- propagandist. "Ze geeft hortend en stotend antwoord over de vlag die bij haar thuis geplaatst is. Er wordt verder niet geschroomd om onwaarheden te verkondigen, dat de vlag geplaatst is met de belofte dat de NPS zal voorzien in werk- en woongelegenheid van haar."

De NPS verwerpt deze uitspraak, "omdat wij ons niet lenen zich voor dit soort vormen van politiek. Trouwens bij elke campagne wordt ook aan de mensen voorgehouden dat ze zich niet afhankelijk moeten maken van politieke partijen maar moeten gaan voor duurzame ontwikkeling."

De partij verklaart faliekant tegen een beleid te zijn dat mensen brainwasht en of monddood maakt. "Met wederzijds goedvinden wordt er een vlag geplaatst. Of personen geven zelf ook aan dat ze graag een NPS-vlag aan huis willen. De NPS plaatst niet 'à la dol' vlaggen. De vlag symboliseert ook het vertrouwen dat de mensen stellen in de partij. Uiteindelijk realiseren we ons terdege dat het niet de vlaggen zijn die zullen gaan stemmen maar de mensen zelf."

De NPS wenst niet langer geteisterd te worden door personen uit het NDP-kamp. De partij vraagt de zogenaamde "toneelopvoeringen" terstond te stoppen. Van elke plek die is aangedaan worden foto's gemaakt, waarop duidelijk te zien is dat de bewoners erbij staan wanneer een vlag wordt geplaatst.

"Als iemand de vlag niet bij zijn huis wil hebben is het geen enkele nood. De NPS heeft er begrip voor. Dus NDP'ers, aan u dit dringend doch beleefd verzoek om wederzijds respect voor elkaar te tonen". In een eerder interview zei NDP-topper Clifton Limburg dat zijn partij geen behoefte heeft de weinige vlaggen van de uitstervende NPS te verwijderen.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (2)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait