Granman Jozef Foster traditioneel ingewijd te Langa Tabiki

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous Granman Jozef Misajere Forster is vrijdag onder grote publieke belangstelling ceremonieel ingewijd te Langa Tabiki. (Foto: Regionale Ontwikkeling/NII) next


Onder grote publieke belangstelling is Jozef Misajere Forster (62) vrijdag op culturele wijze geïnstalleerd als granman van de stam der Paramaccaners (Pamaka). Districtscommissaris van bestuursressort Pamaka (Sipaliwini) Margaretha Malontie was aanwezig bij de ceremoniële handelingen. Zij is tevens deken van het korps van districtscommissarissen. 

Namens de VHP was een delegatie onder leiding van Asiskumar Gajadien ook aanwezig. Ook ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk was aan het hoofd van een delegatie aanwezig op Langatabiki. Assembleelid Aida Nading (NDP) heeft de plechtigheden ook bijgewoond. Ook veel stamgenoten die in Frans-Guyana wonen, waren eveneens aanwezig. 

Forsters is de uitverkorene van de bee (familie langs matrilineaire lijn) die volgens de Pamakatraditie aanspraak maakt om de opvolger aan te wijzen, meldt het ministerie van Regionale Ontwikkeling. Het nieuwe stamhoofd volgt Samuel Forster op die 10 maart 2017 is ingeslapen. De stam werd sindsdien geleid door waarnemend granman Jozef Forster. 

De nieuwe granman zal de komende tijd nog enkel culturele plichtplegingen treffen, voordat de stam hem formeel zal presenteren aan de regering, zodat hij officieel kan worden geïnstalleerd. 


Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (2)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait