Mathoera vraagt president duidelijkheid over aanschaf politievoertuigen

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

VHP-assembleelid Krishna Mathoera heeft president Desi Bouterse in een brief d.d. 21 februari, gevraagd om duidelijkheid over de aanschaf van voertuigen van het merk SsangYong van het type Y400 voor het Korps Politie Suriname (KPS) bij Rudisa Motor Company NV. Hoewel ze de aanschaf van de voertuigen toejuicht voor de preventie van de criminaliteit en hulpverlening voor de politie, eist zij verantwoording en transparantie.

Volgens haar informatie gaat het om 75 pick-ups, vier bussen en vijftig motorfietsen en bromfietsen.

Aan de president vraagt zij het volgende:
– Om hoeveel auto’s gaat het nou precies?
– Hoe zijn de auto’s gefinancierd en wat heeft het de staat gekost en welk begrotingsartikel is belast?
– Is er wel of geen openbare aanbesteding gehouden? Indien niet, waarom is er van de wettelijke regelingen afgeweken?
– Waarom is er gekozen voor Rudisa Motor Company NV?
– Waarom is er gekozen voor het merk SsangYong van het type Y400?
– Is het juist dat een servicebeurt van de voertuigen bij Rudisa SRD 2700 bedraagt?
– Is de afdeling Beheers- en Beleidsondersteuning van het KPS betrokken geweest bij de aankoop van de voertuigen en op welke wijze?
– Zijn er technische specificaties opgesteld voor de aanschaf van de voertuigen? Zo ja, mag ik de beschikking van u krijgen?

Krishna Mathoera

Mathoera zegt dat de voertuigen volgens haar een veel hoger benzineverbruik hebben. Ook is het niet duidelijk als er wel of geen openbare aanbesteding is gehouden. Zij geeft aan dat er technische eisen worden gesteld bij het aanschaffen van voertuigen bestemd voor de politie. Dit vanwege de aard van het werk van de politie.

In 2019 heeft de regering ook voertuigen aangeschaft bij hetzelfde bedrijf. Volgens een missive van de regering d.d. 3 januari 2019 no. 4483/no. 13. 106/18 zou het gaan om een 22-tal voertuigen van het merk SsangYong van het type Y400, die zijn aanschaft voor een bedrag van US$ 844.800 bij Rudisa Motor Company NV bestemd voor diverse ministeries.

Opmerkelijk in de missive is dat gevraagd wordt om goedkeuring van de Raad van Ministers om af te wijken van de regel om een openbare aanbesteding te houden. Mathoera verwacht op korte termijn antwoord van president Bouterse.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (1)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait