U16-tennissters in finale verliezersronde

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

15 Februari 2020 01:18

Voor mij lezen

PARAMARIBO - U16-tennissters Aila Koorndijk, Jamila Sadiek en Kaeney de Mees strijden zaterdag in El Salvador om de negende plek in het pre-kwalificatietoernooi van de Junior Fed Cup. Suriname boekte de plek in de finale van de verliezersronde tegen de Amerikaanse Maagdeneilanden door zich vrijdag met 2-1 van de Bahama's te ontdoen.

Koorndijk en Sadiek stelden de zege voor Suriname vrijdag al na de enkelwedstrijden veilig. Binnen één uur was Koorndijk klaar met Kaylee Kanuka: 6-1, 6-1. Sadiek ontdeed zich vervolgens na ruim anderhalf uur met 6-1, 6-4 van Peyton Anderson. In de dubbelpartij, die van administratieve waarde was, verloren De Mees en Sadiek met 3-6, 1-6 van Anderson en Kinza Johnson.

"Het was een hele opluchting, nadat de enkelpartijen waren gewonnen", zegt coach Carolina Vera Vera desgevraagd vanuit El Salvador. Zij is bijzonder trots op de meisjes, die volgens haar enorm goed hebben gespeeld. Haar pupillen stonden vanaf het begin mentaal op scherp. "Zij hebben minimale fouten gemaakt en heel consistent gespeeld. De concentratie en het voetenwerk waren goed, waardoor de uitvoering van de tactieken is gelukt."

Er is een paar keer getraind met de Amerikaanse Maagdeneilanden. Vera Vera zegt dat de tegenstander over heel goede speelsters beschikt. De oefenmeester verwacht daarom een taaie strijd. Zij benadrukt dat de meisjes de confrontatie zullen moeten aangaan, "want niemand geeft een wedstrijd gratis op dit niveau". Vera Vera vertrouwt erop dat de tennissters zaterdag een goede beurt zullen maken. "Ik verwacht dat ze met een hele goede motivatie op de baan gaan en de beste versie van zichzelf laten zien."

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel