U16-tennissters strijden voor plek nummer negen

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

15 Februari 2020 01:18

Voor mij lezen

PARAMARIBO - U16-tennis-internationals Aila Koorndijk, Jamila Sadiek en Kaeney de Mees strijden zaterdag om de negende plaats tijdens de afsluiting van het pre-kwalificatie toernooi voor de Junior Fed Cup in El Salvador. De Surinamers boekten hun plek in de finale van de verliezersronde door zich vrijdag met 2-1 van de Bahama's te ontdoen. US Virgin Islands is in het slotstuk de tegenstander.

Koorndijk en Sadiek stelden de zege voor Suriname vrijdag al na de enkelwedstrijden veilig. Binnen één uur was Koorndijk klaar met Kaylee Kanuka. De Surinaamse zegevierde met tweemaal 6-1. Sadiek ontdeed zich vervolgens na ruim anderhalf uur met 6-1, 6-4 van Peyton Anderson. Het dubbelspel was slechts van administratieve waarde. De Mees en Sadiek verloren dit onderdeel met 3-6, 1-6 van Anderson en Kinza Johnson.

"Het was al een hele opluchting, nadat de enkelpartijen waren gewonnen", zegt coach Carolina Vera Vera desgevraagd vanuit El Salvador. Zij is bijzonder trots op de meisjes, die volgens haar enorm goed hebben gespeeld. Naar verluidt stonden de tennissters vanaf het begin mentaal op scherp. "Zij hebben minimale fouten gemaakt en heel consistent gespeeld. De concentratie en voetenwerk waren er, waardoor de uitvoering van de tactieken is gelukt." Er is al een paar keer getraind met de US Virgin Islands. De eilanders zijn dus geen onbekenden.

Vera Vera analyseert dat de tegenstander over heel goede speelsters beschikt. De oefenmeester verwacht daarom een taaie strijd. Zij benadrukt dat de meisjes de confrontatie zullen moeten aangaan en voor de overwinning zullen moeten werken, "want niemand geeft een wedstrijd gratis op dit niveau". Vera Vera heeft echter het zelfvertrouwen in de tennis-internationals dat zij zaterdag een goede beurt zullen maken. "Ik verwacht dat zij zaterdag met een hele goede motivatie op het veld gaan en de beste versie van zichzelf laten zien."

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel