Kandidaat-governor Zunder krijgt geen ondersteuning van C-47

Berenstein (derde van links) tijdens de Assemblee van de Arbeid. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

15 Februari 2020 00:00

Voor mij lezen

Vakbondsleider Armand Zunder zal door de vakcentrale C-47 niet ondersteund worden als governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Deze mededeling deed de voorzitter van C-47, Robby Berenstein, gisteren tijdens de Assemblee van de Arbeid.

Zunder is formeel door president Desi Bouterse gevraagd om governor te worden van de CBvS en hij ging in op deze uitnodiging. “Als hij de functie aanvaardt, krijgt hij geen ondersteuning van ons. Ook voldoet hij niet aan de profielschets van een governor”, zei de C-47-voorzitter. Berenstein die Zunder zijn ‘brada’ noemt, zegt dat die stap consequenties zal hebben voor de vakbeweging. Een van de punten is het zorgen voor de splitsing binnen de vakbeweging en die moet worden voorkomen.

Armand Zunder. Foto: Suriname Herald

Tot donderdagmiddag had Berenstein contact met de kandidaat-governor. “Ik heb een beroep op hem gedaan om op basis van een aantal criteria. Zijn antwoord was dat hij die meeneemt. Zunder heeft geen draagvlak en deze functie is niet goed voor hem. Hij zal niet vrij kunnen werken, maar we wachten zijn officiële reactie af”, merkte Berenstein op.

Naast Berenstein liet ook de vertegenwoordiger van het personeel van de CBvS zien, het niet eens te zijn met het verzoek van het staatshoofd aan Zunder om governor van de moederbank te worden. “Als er gekeken wordt naar de integriteit van Zunder, zou hij zich moeten terugtrekken”, vindt Felicia Patterson van de personeelsbond bij de CBvS.

Zunder is voorzitter van de Nationale Reparatie Commissie Suriname (NRCS). Hij was in 1980 de eerste minister van Planning en is ook directeur geweest van de verzekeringsmaatschappij Self Reliance.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel