Aannemersvereniging ondersteunt protest

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - In navolging van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES), zegt ook de Algemene Aannemersvereniging (AAV) steun toe aan de protestdemonstratie van maandag. Dit blijkt uit een circulaire, die de vereniging vrijdag de deur heeft doen uitgaan.

"De leden die de protestactie van maandag 17 februari willen ondersteunen, zijn vrij om naar eigen inzicht hun personeel de ruimte te geven dat te doen ter ondersteuning van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), de VES, de Progressieve Vakcentrale C-47 met haar lidbonden de BVL en ALS en de individuele burgers en andere maatschappelijke organisaties", meldt de vereniging.

De AAV maakt zich net als vele andere bedrijfslevenorganisaties, de vakbeweging, maatschappelijke groeperingen en individuele burgers "zeer ernstige zorgen" over de financieel-economische situatie en de perikelen rond de Centrale Bank van Suriname en het bancaire systeem. "Indien dit op dezelfde voet doorgaat, zullen wij allemaal het gelag betalen", waarschuwt de AAV.

Intussen maken steeds meer individuele bedrijven bekend dat ze gesloten zijn. HEM Suriname is daar één van. "Gezien het feit dat het overgrote deel van de werknemers heeft aangegeven te willen participeren in de demonstratie" is het bedrijf maandag tussen acht uur 's morgens en twaalf uur 's middags dicht. Het Diakonessenhuis heeft vrijdag laten weten dat - indien de dienst het toelaat - het ziekenhuispersoneel vrijstelling krijgt om tussen negen uur 's morgens en twaalf uur 's middags deel te nemen aan de protestactie.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-1)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait