Minister Ferrier: disciplinaire maatregelen bij onderbreking onderwijsproces

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Minister van Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur wenst geen onderbreking van het onderwijsproces door de protestactie van maandag. Indien blijkt dat scholen maandag worden gesloten, zullen disciplinaire maatregelen niet uitblijven, kondigt de minister aan.

De scholen zullen op maandag 17 februari tot 13.00 uur normaal open zijn, zegt Ferrier. Dit laat in een door haar ministerie uitgegeven bekendmaking weten.

De bewindsvrouw richt zich in deze bekendmaking tot alle leerkrachten, schoolleiders en directeuren. Het is belangrijk voor haar dat de scholieren in de gelegenheid worden gesteld om onderwijs te volgen.

Bondsvoorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS), Reshma Mangre, zei eerder vandaag dat de BVL en de ALS solidair zijn met de groep ontevreden burgers. Ze merkt op dat het volk elke dag gebukt gaat onder de slechte financiële economische situatie van het land. “De schooldeuren gaan op maandag om 10.00 uur dicht”, zei Mangre.

Mangre roept alle leerkrachten op om de protestactie van activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet te ondersteunen om zo hun stem te laten horen. Ze is van oordeel dat de leerkrachten niet aan de kantlijn kunnen blijven staan. “We kunnen niet stil zitten en kijken hoe alles fout gaat in dit land”, zegt ze.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-3)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait