Jongeren dagen elkaar uit om New York-trip en 1.000 US dollar

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - ‘The Generation Unlimited Youth Challenge 2.0’ is een competitie voor jongeren van 14 tot en met 24 jaar. Het project is donderdag gelanceerd op het Natin aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat. “Jongeren zouden het heft in eigen hand moeten nemen. Dingen die zij als storend ervaren, kunnen zij bespreekbaar maken middels dit project”, zegt Hennah Draaibaar van The Back Lot, die belast is met de infrastructuur.

Unicef, UNDP, het ministerie van Sport en Jeugdzaken en The Back Lot staan achter dit initiatief. Een team van vertegenwoordigers van deze organisaties zal honderd kandidaten uit het totaal aantal aanmeldingen selecteren. De registratie loopt tot en met 7 maart. Studenten met een goed plan gaan door naar de tweede ronde. Er kan gekozen worden uit onderwerpen over onderwijs, werkgelegenheid en maatschappelijke thema's. Na indiening worden vijftig studenten gekozen.

In de tweede ronde komt er eenbootcampwaarbij de projectenvoorstellen worden uitgewerkt. Na de presentatieronde van de voorstellen vallen vijf en twintig studenten af en de rest gaat in groepen van vijf verder. Elk groep krijgt 1.000 US dollar om haar het plan uit te voeren. De twee bedenkers van de beste twee voorstellen krijgen elk 1.000 US dollar en zullen Suriname vertegenwoordigen in een wereldcompetitie in New York.

De populaire dancehall-artiest Psycho is het gezicht van dit project. Hij is nauw betrokken om jongeren te stimuleren, omdat hij zichzelf heeft weten op te trekken. In de zaal ontbrak het tijdens de toespraken en de presentatie aan enthousiasme, maar op het moment waarop 'Psycho' zijn optreden zou beginnen kwamen de studenten los. Rennend kwamen zij de trap af om 'de dancehall artiest van het moment' van nabij mee te maken. De zaal was binnen een oogwenk vol studenten van het Natin en scholieren van de Surinaamse Technische School. Die gingen helemaal los bij de nummer 'Sixi Golloe 8 spoen pepre', 'Joe probleem' en 'Zanku Shaku'.

Volgens Natin-directeur Brayen Slooten ligt dit project in het verlengde wat er al op school wordt gedaan op het gebied van burgerschaponderwijs, "om goed te functioneren in de samenleving". Tijdens deze lessen wordt ook geleerd hoe initiatieven te nemen om de eigen sociale omgeving te verbeteren.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-10)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait