Scholen maandag vanaf tien uur ‘plat’

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - De Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) hebben besloten om de protestactie van maandag te ondersteunen. Hiermee willen zij zich solidair tonen met ontevreden burgers die “gebukt gaan onder de slechte financieel-economische situatie” zei voorzitter Reshma Mangre vrijdag op een speciale persconferentie.

De scholen sluiten op die dag om tien uur. Mangre zegt dat dit geldt voor basis-voj- en vos-scholen en de Academische Lerarenopleiding ALO (voorheen IOL). Ze zegt dat leraren net als alle andere burgers van Suriname ook het democratisch recht hebben om te mogen protesteren.

De organisaties voelen zich daarom niet genoodzaakt om hiervoor toestemming te vragen aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Alle leraren zijn opgeroepen om de actie te ondersteunen. Mangre durft niet te zeggen hoeveel scholen of leraren gevolg zullen geven aan deze oproep. Ze zegt dat het een persoonlijk besluit is om te mogen deelnemen.

Mangre geeft aan dat terwijl de prijzen stijgen het besteedbaar inkomen en het salaris van leraren hetzelfde blijven. "We voelen het in onze zak. Dit is niet acceptabel." De voorzitter zegt dat verschillende leraren de BvL en de ALS hadden gevraagd of zij de actie wel of niet zullen ondersteunen.

Ze zegt dat het geen kwestie is van 'weg met de NDP' of 'weg met de regering'. "Wij zijn voorvechters van goed bestuur, wij zijn tegen wanbeleid.". De actie van maandag heeft als thema 'Weg met NDP'.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (18)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait