Vader Gairy W. ontkent misbruik dochter

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous next


Gairy W. is aangeklaagd voor seksueel misbruik van zijn dochter. Hij zou zijn dochter in de periode van 17 december 2016 tot 31 december 2018 in Paramaribo en Wanica op gezette tijden seksueel te hebben misbruikt. De vader wist dat hij besmet was met het hiv-virus, maar misbruikte het kind zonder voorzorgsmaatregelen te nemen. Het minderjarige kind is niet hiv-positief getest. Op de rechtszitting van donderdag heeft kantonrechter Lydia Ravenberg de verdachte gehoord die blijft ontkennen dat hij het kind heeft misbruikt.

Gairy W. beweerde dat hij nooit zijn dochter zou verkrachten of mishandelen. Hij ontkent dat hij seks met het meisje heeft gehad. Volgens de verdachte was hij op een dag ziek en lag hij in bed. Zijn dochter was bezig krachttermen te gebruiken tegen een ander en hij bedreigde haar te slaan met een hamer en een stok. Ze begon hem daarna te verwijten van de seksuele handelingen. Ook begon ze te worstelen met hem, verklaarde de vader. Hij klapte haar, ze tilde haar benen op en begon te schoppen tegen hem. Gairy W. beweerde dat hij niet aan haar borsten heeft gezeten.

De verdachte zei dat hij verschillende keren aan zijn vrouw gezegd had dat andere personen niet op het erf moesten komen. Toch merkte hij op dat er mannen kwamen. Aan de hand van bepaalde gedragingen van zijn dochter kreeg hij de indruk dat ze geen maagd meer was. Het meisje moest zich uitkleden en hij liet haar op het bed liggen. Ze moest haar benen gespreid houden, zodat hij zonder haar aan te raken kon kijken of hij het maagdenvliesje zag en zo kon weten of ze nog maagd was. Volgens Gairy W. heeft hij zijn dochter niet aangeraakt. “U bent geweldiger dan een vrouwenarts als u het op deze wijze kunt vaststellen”, merkte de magistraat op.

Het meisje is niet besmet met het virus. Advocaat Murwin Dubois die de verdachte bijstaat, vroeg op de vorige zitting aan de deskundige hoe dit mogelijk is. De verdachte is wel besmet met het virus. De deskundige merkte op dat het niet besmet zijn niet uitsluit dat het meisje verkracht zou zijn. In 2014 werd de echtgenote van de verdachte ook positief getest op hiv. Vanaf dat moment gebruikte de verdachte aidsremmers. Op de rechtszitting verklaarde de verdachte dat hij sinds 2018 aidsremmers gebruikt. Op 12 maart zal deze strafzaak verder worden behandeld.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-10)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait