‘We zullen ons moeten blijven scholen’

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - ‘Learning is earning’ was de boodschap die Telesur-directeur Mike Antonius, gaf aan zijn medewerkers. Hij sprak woensdagavond tijdens viering van het zeventigjarige jubileum van de vakbond, Telegraaf Telefoon Werknemers Organisatie Suriname (TTWOS). Hiermee benadrukte hij het belang dat men blijft leren om in de telecomsector te kunnen blijven opereren.

"We naderen de vierde industriële revolutie, die zich vooral focust opArtificial Intelligenceenrobotics. "Om mee te kunnen met de snelle ontwikkelingen in de telecomsector zullen we ons moeten blijven scholen." Antonius bedankte het personeel voor diens inzet in de afgelopen jaren.

Bondsvoorzitter Harvey Panka: "Met voorvechters als Cyrill Daal en Henk Shields is het zeker een belangrijke taak om de door hen uitgezette inspanning voort te zetten." De bond en directie hebben volgens hem altijd een goed band gehad, ondanks dat zich soms spanningen voordeden. "Maar dat hoort gewoon erbij. Medewerkers en leiding van het bedrijf zetten zich samen in voor een groter belang, het voortbestaan van Telesur", zegt Panka.

Een van de hoogetepunten van de bond is het voorzien in de huisvestingsbehoefte van leden. In een enquête hebben ongeveer driehonderd van hen aangegeven dat ze dringend behoefte hebben aan goede huisvesting. "We hebben voor ongeveer twintig leden kunnen voorzien in een eigen woning op het project van Grassalco te Vredenburg serie C, tegen schappelijke voorwaarden. Ook is bereikt dat ongeveer honderd leden tegen redelijke prijzen een kavel konden kopen te Charlesburg, Commewijne of Santo Boma."

Voorzitter Errol Snijders van de vakcentrale Moederbond, waar TTWOS is aangesloten, waardeert wat de Telesur-bond voor zijn leden heeft bereikt. Hij verwees naar toenmnalig voorzitter Cyrill Daal (een van de vijftien slachtoffers van de decembermoorden van 1982,red.), die zich ook heeft ingezet voor scholing van vakbondleiders om het werk optimaal te kunnen doen. Geloof in eigen kunnen is volgens Snijders zeker ook van toepassing bij het telecombedrijf.

"Om van een ambtenaar naar een volwaardig zelfstandige werknemer te groeien, is voorbeeld genoeg van geloof in eigen kunnen." Het heeft veel moeite gekost om het telefoniebedrijf van vroeger - Lands Telegraaf- en Telefoondienst - te maken tot het Telesur van vandaag, omdat men er niet in geloofde", zei Snijders. Hij prees de inzet van de werknemers. "U bent gegaan van een subsidie genietend bedrijf naar een winstgevende onderneming. En dat is zeker iets om trots op te zijn.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-8)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait