Vertellers kleuren Valentijnsdag met lobi tori

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Elk jaar wordt wereldwijd op 14 februari Valentijnsdag gevierd. Mensen zetten geliefden in het zonnetje met bijvoorbeeld bloemen, kaartjes, liefdesgedichten en presentjes. Naast al deze verwennerij worden er ook verhalen verteld over de liefde. Voor de negende keer gaat het vertellersduo Hilli Arduin en Guillaume Pool Valentijnsdag - vrijdag - kleuren met lobi tori.

De vertellingen worden in de bibliotheek van CCS gehouden. Het publiek mag weer prachtige verhalen verwachten. Met zijn verhalen trok het vertellersduo de afgelopen jaren volle zalen en Arduin verwacht dit jaar niet anders. "Het evenement begint altijd om zeven uur 's avonds, maar al bij de inloop staan er al mensen voor de deur."

Ondanks de grote belangstelling kiezen de vertellers niet voor een grotere ruimte. "We willen de happening laagdrempelig houden. Het moment dat we een theater zouden huren, lopen de kosten op en moeten we entreegeld vragen en dat is niet de bedoeling." De vertellers vinden het ook prettig om bij de vertellingen de mensen dichtbij zich te hebben.

Hun enige motivatie voor de tori neti is dat ze storytellers zijn. Jaren geleden heeft Arduin het concept bedacht om liefdesverhalen te vertellen tijdens Valentijnsdag en ze is blij dat dit initiatief goed is ingeslagen. Al in december wordt ze door mensen benaderd voor een lobi tori op 14 februari. Het thema is liefde en dan in de ruimste zin van het woord.

Met hun initiatief hopen zij en Pool mensen te prikkelen om ook verteller te worden. Ze pleit ervoor dat op school meer aandacht wordt besteed aan de vertelkunst. Leerkrachten kunnen hierin een grote rol spelen door de vertelkunst goed te beheersen. "Hierdoor gaan ze op een heel andere manier om met de leerstof en dit is ook een manier om leerlingen weer te laten vertellen."

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-9)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait