Vraag naar hervormingen en vernieuwingen in de politiek ook groot in het binnenland

HVB houdt krutu in Pokigron. Foto: HVB
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

13 Februari 2020 06:09

Voor mij lezen

De vraag naar hervormingen en vernieuwingen in de politiek is ook groot in het binnenland. Een delegatie onder leiding van Mike Noersalim, voorzitter van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB), heeft in het voorbije weekend een bezoek gebracht aan Pokigron. In een persbericht meldt de partij, dat dit bezoek tot stand is gekomen nadat door de dorpsgemeenschap kenbaar was gemaakt dat er behoefte bestaat aan meer informatie over de hervormings- en vernieuwingsgedachte van de partij.

“Was het zo dat wij in het begin hadden aangegeven in vier districten mee te doen aan de verkiezingen, komt nu ook de vraag vanuit andere districten om ook deel te mogen nemen aan de stembusgang op verschillende niveaus.” Volgens Noersalim is gehoor gegeven aan deze vraag vanuit de gemeenschap en is het geloof in de partij vergroot.

De bewoners van het dorp hebben met eigen middelen en fondsen een krutuhuis opgezet. Zij konden zich terugvinden in de ideologie van de partij van zelfredzaamheid en zelfwaakzaamheid. Vanuit deze gedachte heeft Nataly Boobe-Sampie besloten om een fijne keukendag te organiseren, waarbij vooral de vrouwen van Pokigron kennis mochten maken met de educatiegedachte van de partij. Er is ook kennisoverdracht geweest van andere gerechten uit de Surinaamse culinaire keuken.

Bagio Vorstwijk, een van de trekkers van de HVB in Sipaliwini, legde de nadruk op O+O=O. Dat staat voor Onderwijs + Ondernemerschap = Ontwikkeling en dat maakt je weer Onafhankelijk. Hij deed dit omdat Pokigron vlakbij Atjoni ligt, het bekende aanmeerstation in dit district. “Wij zouden een heleboel kunnen ondernemen en ons aanbod ook aan de toeristen kunnen vergroten, die vanuit Atjoni vertrekken naar andere delen van ons binnenland”, zei Vorstwijk.

In Pokigron is er een kern geïnstalleerd, die wordt geleid door Boobe-Sampie. Zij is ook voorgedragen als de lijsttrekker voor de HVB. Volgens het persbericht hebben de bewoners aangegeven dat zij in haar de persoon zien, die zal opkomen voor de belangen van het district Sipaliwini, omdat ze in de functie van jeugdparlementariër in het verleden ook heel actief is geweest.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel