Leerlingen in Coronie krijgen schoeisel

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

13 Februari 2020 06:03

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Stichting Dja Dja Uma Tide onder leiding van Lucille Hardenberg heeft aan 64 zesdeklassers van vier lagere scholen in district Coronie één paar schoenen gegeven. Het schoeisel is in de tweede week van januari gedoneerd door ondernemer Sunil Ramasre om aan behoeftigen te schenken.

Hardenberg noemde het een eer om in de gelegenheid te zijn gesteld de kinderen van de Salemschool, waar zij vroeger zelf heeft gezeten, blij te maken. Daarnaast zijn de Openbare School Totness, St. Antonius- en de Gerardschool bedacht. Hardenberg: "De pupillen zagen er dankbaar uit."

Er is voor de leerlingen ook een motivatiesessie gehouden door succesvolle vrouwen die als kind in het kokosdistrict op school hebben gezeten. Dja Dja Uma Tide zal op de dag van de toetsuitslag de vier scholen weer bezoeken. 

De onafhankelijke vrouwenorganisatie is op 30 november 2019 opgericht en telt 34 leden. Dja Dja Uma Tide houdt zich onder meer bezig met het organiseren, coördineren en ondersteunen van sociaal-educatieve programma's. Het bevorderen van een duurzame leef-, woon- en werkomgeving en het verbeteren van de arbeidspositie van de doelgroep is ook een ideaal.

Deze organisatie hield vorige maand in samenwerking met anderen een benefietshow voor de zieke zangeres Sisa Agi. De afgelopen maanden heeft de stichting gratis voedselpakketten en - uit eigen kas - kleine donaties gegeven aan behoeftigen. De voorzitter heeft er ook voor gezorgd dat een gezin in Coronie, wiens huis vorig jaar is afgebrand, kleding en goederen heeft ontvangen. Een aantal seniorenburgers kreeg in december waardebonnen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel