Dikan trekt BEP-verkiezingskaravaan Paramaribo

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

10 Februari 2020 00:00

Voor mij lezen

PARAMARIBO - “Het ziet er heel goed uit. Ik denk dat we zeker kans maken op zetelwinst in Paramaribo.” Zo reageert Edgar Dikan, ondervoorzitter van BEP, na gesprekken met bewoners van Winti Wai. Hij loopt vanaf begin vorig week met partijgenoten buurten in Paramaribo af om propaganda te maken.

Tot nu toe zijn Winti Wai, Abrabroki, Goede Verwachting en Kamta aan de beurt gekomen. Geïnteresseerden krijgen een vlag of een trui van de partij. Mensen maken gebruik van de gelegenheid om hun problemen voor te leggen. "Ik ben eigenlijk hier als ondervoorzitter van de partij, maar je komt er niet onderuit. De mensen zien me en delen hun nood en ik ben als minister verplicht die mee te nemen."

In de zijwegen van Winti Wai loopt wordt de groep groter. Dames registreren mensen die zich bij de geel-groene partij willen aansluiten meteen. "Mi ben de na wan tra sey, maar mi lobi a model", vertelt een man wanneer de krant hem vraagt waarom hij zich aansluit. "Ik power jullie maar ik ben al bij Abop", roept een vrouw vanuit een erf.

Dikan schijnt geen moeite daarmee te hebben. "Geen probleem, soso lobi", reageert hij daarop. "Na wi BEP sani wi de", wordt er gezongen door groepsleden terwijl buurtbewoners wordt gevraagd zich bij de partij aan te sluiten. Na de campagnedag komt een stuurgroep meteen bij elkaar om te evalueren en aanpassingen te bespreken.

Daarna komt een kleinere groep terug om met degenen die zich hebben opgegeven, een dieper gesprek te voeren. "Dit is een kennismaking, maar daarna gaan ze praten over accepteren van het lidmaatschap. Maar ook om actiever te participeren in de activiteiten van de partij", legt Dikan uit. Behalve in Paramaribo gaat hij ook in Wanica de verkiezingscampagne leiden.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel