Eenheidsbeweging zal voor politieke aardverschuiving zorgen; gaat voor maximaal tien zetels

Aanwezigen op de meeting van de Eenheidsbeweging. Foto: PL
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

10 Februari 2020 06:02

Voor mij lezen

De Eenheidsbeweging, bestaande uit de politieke partijen PL, PDO, KTPI en Nieuw Suriname, zal op 25 mei 2020 voor een politieke aardverschuiving zorgen, zei PDO-voorzitter Waldi Nain, zaterdagavond tijdens een PL-ressortvergadering in Nieuw-Amsterdam in het district Commewijne. PL-voorzitter Paul Somohardjo zei dat de Eenheidsbeweging minimaal zeven en maximaal tien zetels zal binnenhalen bij de komende verkiezingen.

Nain liet weten dat de geschiedenis van 1970 zich dit keer weer zal herhalen toen de politieke partij Pendawalima onder leiding van Somohardjo nu ook leider van deze Eenheidsbeweging, een rol heeft vervuld in de Surinaamse politiek. Hij riep zijn achterban op om zich in de maanden naar de verkiezingen toe meer in te zetten voor deze overwinning.

Voor nu zijn de twee zetels van Commewijne al in handen van deze beweging, terwijl er hard gewerkt moet worden om de derde assembleezetel in de wacht te slepen. Nain kondigt ook aan dat er een eventuele samenwerking komt met de overige oppositionele partijen waardoor de kans groot is dat de meeste ressorts- en districtszetels bij hen komen.

Erevoorzitter van de KTPI Willy Soemita zei dat de regering het volk heeft misleid met de mededeling dat die US$ 100 miljoen is gebruikt om te interveniëren. “U heeft het geld van het volk genomen om weer duurder voor te verkopen.” Hij zegt dat de regering het volk in zijn eigen vet heeft gebakken. Soemita riep zijn aanhang op om gebruik te maken van haar stemrecht en alles wat fout is gegaan in de afgelopen jaren met het rode potlood te corrigeren.

John Nasibdar, voorzitter van Nieuw Suriname, hield zijn gehoor voor dat ons land op dit moment in moeilijk vaarwater verkeert. Hij gaf te kennen dat binnenkort een aantal mensen hun banen zullen verliezen omdat het bedrijf waar ze tewerk zijn gesteld op zijn kop ligt. Directieleden van dit bedrijf hebben het land intussen al verlaten, aldus Nasibdar.

PL-assembleelid Ingrid Karta-Bink heeft in haar toespraak het volk opgeroepen om bij de komende verkiezingen zijn verstand te gebruiken en om voor ontwikkeling te kiezen. Over de prijs- en koersontwikkeling had de PL-politica geen goed woord. Zij liet weten dat de handelaren het verkopen van hun handelswaren stop hebben gezet vanwege de koersontwikkeling.

Tijdens deze meeting heeft de Eenheidsbeweging de negen aspirant-kandidaten gepresenteerd van Commewijne. Het gaat om Karta-Bink, Rosette van Varsseveld, Uraiqit Ramsaran, Evert Karto, Ricardo Kromopawiro, John Partoredjo, Marcus Jamin, Dimitri Tamsiran en Leandro Amat.

De leider van de Eenheidsbeweging, Somohardjo, zei dat de beweging de strijd zal aangaan. Na Commewijne is de beweging goed voor minimaal vier zetels in Paramaribo, terwijl in Saramacca en Nickerie, de beweging ook minimaal een zetel in de wacht zal slepen. De PL-leider riep zijn gehoor op om te laten zien dat ze net als alle anderen, waardige burgers zijn.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel