Problemen energie-opwekcentrale Atjoni opgelost

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

10 Februari 2020 04:58

Voor mij lezen

POKIGRON - Het technische probleem aan de energie-opwekcentrale te Atjoni is verholpen. Dit hebben bewoners van Pokigron tijdens een krutu gezegd aan minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen. De bewindsman heeft in de afgelopen dagen meerdere dorpen in Boven Suriname bezocht om problemen aan te horen.

"We hebben in het verleden wel problemen gehad met dit systeem. Er is zelfs apparatuur van mensen eraan gegaan, maar nu werkt alles weer goed", zei een dorpshoofd. Na de ingebruikname van dit project in februari 2018 kreeg Pokigron 24 uur per dag stroom, maar al kort daarna kwamen er mankementen aan de oppervlakte. De gedupeerde gemeenschap was boos.

Akiemboto zegt tegen de krant dat het geen groot probleem was. "Het was niet zodanig dat het niet verholpen kon worden. De automatische omschakeling was niet optimaal. Waarschijnlijk is er in de uitvoering iets misgegaan waardoor de schakelaar niet goed was afgestemd op het systeem." Omdat er problemen waren met de leverancier van de onderdelen heeft een oplossing even op zich laten wachten.

Het drinkwater laat volgens de dorpelingen nog te wensen over. Waaraan het ligt weten de mensen niet. "We kraken de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij niet af, want ze waren komen kijken, maar daarna is er niets gebeurd", zei een kapitein. "Het water uit de kraan moet je eerst uren laten staan voordat je het kan gebruiken. We kunnen het niet drinken want a watra no bun."

De minister heeft beloofd zich in te zetten voor een spoedige oplossing. Hij wil echter eerst van het waterleidingbedrijf horen waarom er geen schoon drinkwater uit de kraan komt in Pokigron. De overige zaken die het dorp opgelost wil hebben zijn per brief gestuurd naar vicepresident Ashwin Adhin. Het dorpsbestuur wil deze punten persoonlijk met hem bespreken.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel