Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

10 Februari 2020 03:08

Voor mij lezen

PARAMARIBO - The Lions veroverde zondagavond haar eerste zaalvoetbalkampioenschap in stijl door in een goed bezette Anthony Nesty sporthal All Stars met 9-3 te verslaan. Voor The Lions betekende het een grote voldoening, aangezien het team nagenoeg vanaf de start van de competitie steeds aan kop stond. Zes jaar geleden moest de nieuwe kampioen het hoofd in de finale voor Styx buigen.

All Stars begon zoals verwacht fel in game 2 en oefende meteen druk uit op de helft van de kampioen. Binnen ongeveer drie minuten kwam The Lions toch op voorsprong via Giovanni Waal; 1-0. Doelman Donovan Djemesi stopte het leder in eerste instantie, maar kon de bal niet goed verwerken waarna die in het doel belandde. All Stars-aanvoerder Selassie Zandveld bracht ploegen binnen twee minuten langszij na balverovering; 1-1.

De wedstrijd werd in een heel hoog tempo gespeeld, waarbij ploegen over en weer kansen kregen. Door knullig balverlies van Iveraldo Pengel kon Vangelino Sastromedjo met nog 11:27 op de klok The Lions op 2-1 brengen. Het ging op gegeven moment bergafwaarts met All Stars, die binnen een tijdsbestek van twee minuten tegen een 1-5 achterstand aankeek.

The Lions-aanvoerder Gillian Maatrijk, Terence Pinas en Sastromedjo waren verantwoordelijk voor de doelpunten. Pinas bepaalde de rustscore met nog dertig seconden spelen uiteindelijk op 6-1. Nu was het afwachten als All Stars een comeback zou kunnen maken.

Raydel Lioe Anjie schoot binnen vijf en veertig seconden de 6-2 binnen. The Lions wankelde echter geen enkel moment en speelde de wedstrijd rustig uit. Ruim tien minuten later tilde Melito Brewster de score naar 7-2.

The Lions nam met nog 8:30 minuten te gaan een time-out. Het bleek een opgezette zaak, want doelman Ronny Aloema kreeg een speciale afscheid van publiek en spelers. De sluitpost heeft zijn laatste zaalvoetbalwedstrijd erop zitten. Collega Obrendo Huiswoud nam plaats onder de lat, waarna de ontmoeting verder werd voortgezet.

Wat All Stars ook deed het wilde niet lukken. The Lions liep verder uit via Romano Stekkel; 8-2. Zandveld reduceerde de stand met nog 4:30 te spelen naar 8-3, waarna Stekkel op prachtige wijze de 9-3 binnen kopte.

De nieuwe kampioen ontving behalve een eigendoms ook een wisseltrofee en een geldsbedrag van SRD 5000,-. All Stars kreeg een trofee en SRD 3000,-. Vangelino Sastromedjo werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler. Hij mocht naar huis met een trofee en SRD 500,-.

Bombel-aanvaller Bruno Silva de Oliveira werd met 31 doelpunten topscorer van de competitie. Ook hij ontving een trofee en geldsbedrag van SRD 500,-. De landskampioen is weliswaar al bekend, maar de competitie wordt de komende week afgerond met afwerking van beslissings -en promotie degradatiewedstrijden.