Regering-Bouterse moreel/ethisch failliet

DA'91-voorzitter Angelic del Castilho
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

9 Februari 2020 20:45

Voor mij lezen

Het is waar: je kan moraal, ethiek en principes in de politiek niet eten. Maar het zijn wel deze drie onbetaalbare waarden die zorgen voor vertrouwen, eerlijk en voorspelbaar beleid. Dat onontbeerlijk vertrouwen is de basis voor ontwikkeling. En ja, alleen met die ontwikkeling kunnen wij zorgen dat ons volk kan eten! Dus: Ja….waar kies jij voor?!

Het staat nu overduidelijk vast dat regering-Bouterse niet in staat is om Suriname op het juiste spoor van ontwikkeling en groei te plaatsen. Zij missen de capaciteit, de integriteit en deskundigheid. Belangrijker nog: zij hebben nimmer de intentie gehad!

Terwijl er dringend vertrouwen nodig is in onze instituten, dat in de eerste plaats komt middels de benoeming van integere en eerlijke personen, zien wij dat de keus voor de Centrale Bank-governor wederom valt op een persoon met een zeer besmet verleden. Iemand die nimmer meer in de buurt van een bank zou moeten komen, nog minder een Centrale Bank.

En dat de president bewust voor deze persoon kiest, verwondert me niet. Maar wat ook vaststaat is dat deze groep-Bouterse niet in staat is om onbevlekte, integere en eerlijke deskundigen aan te trekken. Hun staat van dienst liegt er niet om. Suriname heeft er geen enkel belang bij, noch enig positief vooruitzicht om zich nog langer te laten leiden door deze club.

Angelic del Castilho
Voorzitter DA’91

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel