‘Meer banen creëren in Commewijne’

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

9 Februari 2020 20:37

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Het creëren van werkgelegenheid is prioriteit voor adspirant DNA-kandidaten van de Pertjajah Luhur (PL), die in Commewijne wonen. Dit hebben ze zaterdagavond te kennen gegeven tijdens een zeer goed bezochte ressortvergadering te Nieuw-Amsterdam, meldt de partij zondag in een persbericht.

Bij die gelegenheid werden de adspirant DNA-kandidaten van Commewijne gepresenteerd. Het gaat om Rosette van Varsseveld, Uraiqit Ramsaran, Evert Karto, Ricardo Kromopawiro, John Partoredjo, Marcus Jamin, Dimitri Tamsiran, Leandro Amat en Ingrid Karta-Bink (DNA-lid namens de PL).

Volgens Ricardo Kromopawiro is de werkloosheid in Commewijne zeer groot. Het werkloosheidscijfer is landelijk gesteld op 12.2%. Met ruim 32.000 inwoners komt Commewijne op een aantal van bijkans 4000 werklozen. "Vierduizend mensen die geen werk hebben, geen inkomen, geen manier om zichzelf of hun gezin op een menswaardige manier te verzorgen."

Kromopawiro vervolgt: "Wij gaan het probleem aanpakken en terugdringen via het stimuleren van micro-ondernemingen, zodat jongeren eindelijk een goede baan kunnen krijgen, ouders genoeg kunnen verdienen om goed voor hun gezin te zorgen en studenten met een gerust hart kunnen afstuderen, omdat zij weten dat zij werk kunnen krijgen waarvoor zij hebben gestudeerd."

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel