EBS verlegt stroompalen nieuwe Charlesburg

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

9 Februari 2020 19:07

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Ruim 50 man van N.V. Energie Bedrijven Suriname (EBS) werkten zaterdag aan het stroomnetwerk voor de vernieuwing van de Nieuwe Charlesburgweg. Omwonenden en ondernemers zaten zonder stroom.

Het verleggen van het electriciteitsnet maakt onderdeel uit van de rehabilitatie, opknapbeurt, van de Nieuwe Charlesburgweg. Een nieuwe riolering, afwatering, de weg opnieuw asfalteren en een troitoir zullen het straatbeeld een betere uitstraling geven. EBS legt uit dat er zaterdag extra mankracht is ingezet om de werkzaamheden voor de avond klaar te hebben. Een deel van het electriciteitsnet zal ondergronds geplaatst worden. Dit is beter, veiliger en efficienter, zo laat het energiebedrijf weten.

Vooral op kruisingen met straten die uitkomen op de Nieuwe Charlesburgweg zal dit ondergronds gaan. De electriciteitspalen moeten vanweg de verbreding naar de andere kant van de weg worden verplaatst en op het electriciteitsnet met nieuwe kabels worden aangesloten. Een grote klus.

Wanneer EBS klaar is met het complete herstructureren van de electriciteit van de Nieuwe Charlesburg is afhankelijk van de andere aannemer Kuldipsingh die de asfaltering, het trottoir en de afwatering voor haar rekening neemt. De planning is mei 2020. Ondernemers en omwonenden moeten geduld hebben. Het is niet de eerste keer dat ze een dag of enkele uren verstoken zijn van electriciteit.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel