SBJS wil samenwerking met SVJ verdiepen

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

2 Februari 2020 17:17

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De Stichting ter Bevordering van de Journalistiek in Suriname (SBJS) wil de bestaande samenwerking met de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) verdiepen. SBJS-voorzitter Jane Kolf-Bergraaf wijst op het gezamenlijk belang dat de twee organisaties dienen: het bevorderen van de journalistiek.

Het enige verschil is dat de stichting zich richt op het gedeelte van educatie, terwijl de vereniging meer gericht is op het journalistieke beroepsveld. "Nu is het zaak dat we weer gaan zitten en kijken wat we samen kunnen doen."

De éénjarige journalistieke opleiding die in 2016 door de stichting werd opgezet, is eind november overgenomen door de Academie voor Hoger Kunst en Cultuur Onderwijs (AHKCO). Kolf-Bergraaf zegt dat de organisatie doorgaat met het verzorgen van trainingen en uitvoeren van projecten.

Ze vertelt dat de éénjarige opleiding is overgeheveld naar AHKCO omdat deze "helemaal" in het beleid van de opleiding past. De opleiding is bestemd voor mediawerkers, journalisten en communicatiemanagers met een middelbare opleiding of vergelijkbaar niveau. Sinds de start in 2016 hebben veertien studenten deze afgerond. Nu staan zes studenten op het punt om af te ronden.

De SBJS-voorzitter erkent dat er met de overheveling van de opleiding naar AHKCO een gat is ontstaan in het budget van de stichting. Ze probeert dit op te vangen door zoveel mogelijk projecten in te dienen, "om het enigszins te halen voor dit lopend jaar."

Een van de projecten die de stichting binnenkort wil uitvoeren, heeft te maken met de versterking van vrouwen. Het projectvoorstel is enige tijd terug ingediend bij de Unesco en moet nog beoordeeld worden.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel