Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

2 Februari 2020 15:03

Voor mij lezen

PARAMARIBO - All Stars heeft in de hoofdklasse zaalvoetbalplay-off voor een grote verrassing gezorgd. In een redelijk goed bezette Anthony Nesty Sporthal werd recordkampioen en titelverdediger Styx zaterdagavond in de beslissende game 3 van de herkansing met 3-2 verslagen.

All Stars plaatste zich door de zege voor de finale, waarin The Lions, koploper van het reguliere seizoen, de tegenstander is. Met de nederlaag komt er een einde aan de jarenlange dominantie van Styx. De favoriet heeft sinds 2010 onafgebroken in de finale gestaan en werd elk jaar kampioen met uitzondering van 2013 toen de titel naar Internacional ging.

Voor All Stars is het de eerste keer dat de jeugdige enthousiastelingen de hoofdklassefinale spelen. De ploeg liet zaterdagavond zien dat het de potentie heeft in de toekomst een factor te worden. De laatste ontmoeting in de herkansing was spannend. Het publiek kreeg een wedstrijd op hoog niveau. Ploegen speelden tactisch heel sterk. Het was een kat-en-muisspel wie de volgende move zou maken.

Styx beschikte voor het eerst in deze play-off over goaltjesdief Lucas Cirilo da Costa. De Braziliaan liet meteen van zich spreken door zijn ploeg na ruim twaalf minuten spelen naar een 1-0 voorsprong te schieten. All Stars kwam nog geen drie minuten later dankzij een eigen doelpunt van Styx-speler Phablo Herivelto op gelijke hoogte; 1-1.

Binnen zestien seconden corrigeerde Herivelto zijn fout door de rustscore op 2-1 te bepalen. De tweede helft was nog geen drie minuten oud toen Gelton Alphons All Stars weer langszij bracht. De ontmoeting liep geruime tijd gelijk opgaand met kansen voor beide ploegen. Uiteindelijk scoorde Alphons met nog 7:34 te spelen het winnende uit een hoekschop: 3-2.