Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

2 Februari 2020 15:03

Voor mij lezen

PARAMARIBO - All Stars heeft zaterdagavond tijdens de voortzetting van de Telesur Futsal Play-off voor een grote verrassing gezorgd. In een redelijk goed bezette Anthony Nesty Sporthal werd landskampioen Styx in de beslissende game 3 van de herkansingserie met 3-2 verslagen. All Stars plaatste zich zodoende tot grote verbazing van vele zaalvoetballiefhebbers voor het slotstuk, waar The Lions haar opwachting maakt.

Met deze nederlaag komt er een einde aan de jarenlange dominantie van Styx in de zaalvoetballerij. De recordkampioen haalde sinds 2010 onafgebroken de finale, waarbij slechts in 2013 van Internacional werd verloren. Voor All Stars betreft het de eerste finale in de hoofdmacht. De jeugdige enthousiaste ploeg groeide gedurende de play-off en liet zaterdagavond haar toekomstige potentie zien.

Game 3 werd zoals verwacht een spannende wedstrijd, maar het waren vooral de tactische snufjes die op deze avond doorslaggevend zouden zijn. Styx had goaltjesdief Lucas Cirilo da Costa terug na afwezigheid in de eerste ronde serie tegen The Lions en de eerste twee wedstrijden in de herkansingserie. De Braziliaan liet meteen van zich spreken door zijn ploeg na ruim twaalf minuten spelen naar een 1-0 voorsprong te schieten. All Stars antwoordde nog geen drie minuten later dankzij een eigen doelpunt van Styx-speler Phablo Herivelto; 1-1. Binnen zestien seconden corrigeerde Phablo zijn fout door zelf de rustscore op 2-1 te bepalen.

Het publiek kreeg een play-off wedstrijd op hoog niveau. Ploegen speelden tactisch heel sterk. Het leek wel een kat en muisspeletje van wie zal de volgende move maken. De tweede helft was nog geen drie minuten oud toen Celton Alphons All Stars weer langszij bracht. De ontmoeting liep geruime tijd gelijkopgaand met kansen voor beide ploegen. Uiteindelijk scoorde Alphons het winnende vanuit een hoekschop met nog 7:34 spelen; 3-2.