Steven Coutinho blijft scepter zwaaien bij DSB

Coutinho en Emanuels spreken de aanwezigen toe. DSB-directie en RvC op één lijn. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

2 Februari 2020 12:50

Voor mij lezen

De president-commissaris van de Raad van Commissarissen (RvC), Erwin Emanuels, heeft vandaag aan personeelsleden en belanghebbenden van De Surinaamsche Bank (DSB) aangegeven dat de RvC volledig achter de directie van DSB staat. Steven Coutinho blijft aanzitten als DSB-directeur.

Emanuels voegde er meteen aan toe dat de RvC van geen enkele partij de opdracht heeft ontvangen om de directeur van DSB te ontslaan. De RvC benoemt en ontslaat de directeur. Het gaat om een onafhankelijke systeembank, aldus Emanuels.

DSB-directeur Coutinho geeft op zijn beurt aan dat de RvC hem te allen tijde heeft ondersteund. Volgens Coutinho hem gaat deze kwestie niet om hem, maar om het personeel van DSB en het voortbestaan van de bank. Volgens hem dient het volk met respect te worden behandeld. “Het geld is van het volk. Het is niet bedoeld voor aardappelen of uien”, zegt hij.

Personeel, gepensioneerden en belangstellenden bij het protest bij het DSB-hoofdkantoor aan de Henck Arronstraat. Foto: Suriname Herald

Personeelsleden, gepensioneerden, belanghebbenden en anderen hebben zich vandaag verzameld bij het DSB-hoofdkantoor aan de Henck Arronstraat om kenbaar te maken dat men DSB-directeur Coutinho niet mag ontslaan. Emanuels geeft verder aan dat de RvC-leden geen politici zijn en dat het hier gaat om bankiers. De eerste prioriteit is om ervoor te zorgen dat het vertrouwen dat de klanten hebben in de bank op geen enkele wijze beschaamd mag worden.

De president-commissaris geeft verder aan dat de afgelopen maanden DSB grote sprongen vooruit heeft gemaakt dankzij het leiderschap van Coutinho aangevuld met de overige directieleden. Het doet hem goed om te zien dat het personeel van de bank ondersteunend is geweest naar de directeur.

Er werd vandaag een spoedvergadering belegd door de RvC en de directie van DSB. Tijdens deze vergadering werd de volgende stap die de bank moet nemen besproken. Daarnaast is besproken welke garanties gecreëerd moeten worden om hetgeen de bank haar cliënten en personeel heeft beloofd, waar te maken. De RvC heeft vergaderd met de bankdirectie zodat partijen op éénn lijn staan zonder het algemeen belang uit het oog te verliezen. De bank staat er om ervoor te zorgen dat het geld van de gemeenschap veilig is.

Vishmohanie Thomas

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel