Nieuwe PAHO-vertegenwoordiger bezoekt minister Elias

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous Minister Antoine Elias verwelkomt Karen Lewis-Bell, de nieuwe PAHO/WHO-vertegenwoordiger in Suriname. next


Karen Lewis-Bell is de nieuwe PAHO/WHO-vertegenwoordiger in Suriname. Samen met haar voorganger, Yitades Gebre en Country Program Advisor Lorraine Thompson, heeft zij een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Antoine Elias van Volksgezondheid. Elias heeft een nauwe samenwerking met PAHO/WHO. Gebre heeft na vier jaren in Suriname gediend te hebben, afscheid genomen van Suriname. 

Terugblikkend zegt Gebre dat hij een zeer goede relatie had opgebouwd met de bewindsman en dat hij een van de weinige ministers is met wie ze zoveel projecten gedaan hebben en zeer nauw samen hebben gewerkt. Hij sprak de hoop uit dat zijn collega, Lewis-Bell, dezelfde ondersteuning mag krijgen van de bewindvoerder. Verder benadrukte Gebre dat Suriname een prachtig land met mooie culturen is. Lewis-Bell zei aan Elias dat ze het evengoed wil doen als haar voorganger. Ze gaf aan dat de minister zich vrij mag voelen om haar te benaderen over zaken die de gezondheidssector regarderen, waarbij PAHO/WHO een bijdrage kan leveren. 

Elias benadrukte dat hij de samenwerking met Gebre als zeer prettig heeft ervaren. Samen met de PAHO/WHO is het gelukt om tal van projecten, seminars, workshops en trainingen tot een goed einde te brengen. Deze projecten hebben vruchten afgeworpen en worden verder gecontinueerd. Zeker de deskundigheid en de internationale standaarden die de PAHO/WHO hanteren voor de lidlanden, is van eminent belang voor de volksgezondheid. De bewindvoerder wil graag deze samenwerking voortzetten met de nieuwe vertegenwoordiger en gaf haar een warm onthaal. 

Lewis-Bell is een ervaren technisch adviseur voor immunisaties voor het Caribisch gebied en heeft haar stempel gedrukt op de internationale gezondheidssector. Naast immunisaties is ze bekwaam in gezondheidscommunicatie, epidemiologie, gezinsgezondheid, reproductieve gezondheid en gezondheidsbevordering.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-3)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait