Boldewijn: “Suriname is internationaal te schande gezet”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De afgetreden governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Robert van Trikt, heeft met zijn handelingen Suriname internationaal te schande gezet. Zo reageert bestuurskundige August Boldewijn tegenover Suriname Herald naar aanleiding van de verklaring, die minister Gillmore Hoefdraad van Financiën in het parlement heeft afgelegd.

Boldewijn vindt het jammer dat Van Trikt op deze wijze heeft gehandeld, terwijl hij duidelijk weet dat het niet zijn eigen middelen zijn, maar die van de staat. De minister heeft tijdens zijn verklaring in het parlement aangegeven, dat de bankpresident betalingen zou hebben gedaan voor twee dure auto’s van US$ 280.000 om 285.000 euro. Daarnaast heeft de governor ook gelden overgemaakt voor diensten, die zijn bedrijf zou hebben geleverd aan de bank.

Volgens de bestuurskundige moet deze zaak een les zijn voor elke regering. Het is belangrijk om een eerst diepgaand onderzoek te doen naar personen, voordat hoge functies worden toegewezen. Boldewijn vindt dat het profiel van de governor ook niet duidelijk was voor zijn benoeming. Hij is blij dat de minister duidelijk heeft aangegeven, dat er een diepgaand onderzoek komt in deze zaak. Dit moet overgelaten worden aan een onafhankelijke onderzoeksinstantie, meent Boldewijn. De bestuurskundige ziet dit schandaal als een zwarte bladzijde voor ons land.

Hij vermoedt echter dat er meer personen in deze kwestie betrokken zijn. Verder vraagt hij zich af waarom de gewezen governor de media naar de president stuurt om bij het staatshoofd informatie over de goedkope dollars te halen. Verder vindt Boldewijn dat minister Hoefdraad alle lijnen die lopen naar de gewezen governor moet laten onderzoeken, om de waarheid te achterhalen. Wat de bestuurskundige niet hoopt is dat deze zaak in de doofpot wordt gestopt.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-2)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait