Prins Harry wilde koninklijke rol niet beëindigen

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous Koopwaar met de Britse prins Harry en Meghan, hertogin van Sussex, is uitgestald in een souvenirwinkel in de buurt van Buckingham Palace in Londen, Groot-Brittannië. (Foto: Reuters) next


De Britse prins Harry heeft zondag gezegd dat hij zeer bedroefd is dat hij zijn koninklijke plichten moest opgeven, nadat hij het eens was geworden met koningin Elizabeth dat hij en zijn vrouw Meghan hun officiële taken zouden neerleggen om een ​​onafhankelijke toekomst te zoeken.

Buckingham Palace en de koningin kondigden zaterdag aan dat Harry en Meghan hun titels van 'koninklijke hoogheid' niet langer zouden gebruiken en geen overheidsfinanciering zouden ontvangen als onderdeel van een deal om de crisis die het paar had veroorzaakt, te beëindigen. Harry en Megan hadden via hun officiële site aangekondigd dat ze hun koninklijke plichten wilden verminderen en meer tijd in Noord-Amerika wilden doorbrengen.

Harry was duidelijk aangeslagen toen hij in een toespraak voor de liefdadigheidsinstelling Sentebale zei dat het uiteindelijke resultaat niet was wat hij had gewild. “Onze hoop was om de koningin, het Gemenebest en mijn militaire verenigingen te blijven dienen zonder publieke financiering. Helaas was dat niet mogelijk," zei de prins, die de zesde in de rij voor de troon was.

"Ik heb dit geaccepteerd wetende dat het niet verandert wie ik ben, of hoe toegewijd ik ben. Maar ik hoop dat dat je helpt te begrijpen waar het vandaan is gekomen, dat ik een stap terug zou doen van alles wat ik ooit heb gekend, om een ​​stap vooruit te zetten naar wat ik hoop dat een vrediger leven kan zijn."

Onder de regeling blijft Harry een prins en behoudt het echtpaar hun titels van Hertog en Hertogin van Sussex bij het begin van een nieuw leven verdeeld tussen Noord-Amerika en Groot-Brittannië, maar ze zullen niet deelnemen aan toekomstige ceremoniële evenementen of koninklijke reizen.

"Ik wil dat je de waarheid van mij hoort, zoveel als ik niet kan delen als een Prins of een Hertog, maar als Harry, dezelfde persoon die velen van jullie de afgelopen 35 jaar hebben zien opgroeien, maar met een duidelijker perspectief," zei Harry. "Het Verenigd Koninkrijk is mijn thuis en een plek waar ik van houd. Dat zal nooit veranderen." Hij voegde eraan toe: "Het doet me veel verdriet dat het zover is gekomen."

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (0)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait