Paraguay: 75 gevangenen ontvlucht nabij grens Brazilië

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous next


Minstens 75 gevangenen, waaronder leden van de machtigste bende van Brazilië, ontsnapten zondag uit een Paraguayaanse gevangenis, nadat ze een tunnel hadden gegraven. Volgens de regering van Paraguay waren de gevangenisfunctionarissen vermoedelijk op de hoogte van de operatie.

De directeur van de penitentiaire inrichting in de stad Pedro Juan Caballero, nabij de Braziliaanse grens, werd samen met zes andere gevangenisfunctionarissen ontslagen, vertelde de Paraguayaanse minister van Justitie, Cecilia Perez, aan verslaggevers. De ontsnapte gevangenen waren bendeleden van First Capital Command (PCC), de machtigste en meest geavanceerde georganiseerde misdaadgroep in Brazilië, zei de regering.

"Het is een operatie die dagen heeft geduurd en het is onmogelijk dat de ambtenaren zich niet realiseerden dat ze weggingen ... dit was duidelijk een betaald plan," vertelde Perez aan het lokale radiostation Monumental.

Het grensgebied bij Pedro Juan Caballero wordt beschouwd als een doorvoerpunt voor drugshandel en andere criminele activiteiten door bendes zoals PCC in Brazilië en Comando Vermelho of Red Command. De regering zei dat het de federale politie van Brazilië heeft gewaarschuwd, maar men denkt dat de gevangenen zich nog steeds op Paraguayaans grondgebied bevinden. "In dat gebied zijn er veel bossen en ze kennen het grondgebied ... dit zijn zeer gevaarlijke mensen," vertelde de Paraguayaanse procureur-generaal Sandra Quinonez aan Monumental.

De regering van de aangrenzende Braziliaanse deelstaat Mato Grosso do Sul zei dat het de veiligheid langs de grens had versterkt. De Braziliaanse minister van Justitie, Sergio Moro, zei dat hij klaar was om Paraguay te helpen de ontsnapte criminelen terug te krijgen en werkte samen met de autoriteiten van de grensstaat om te voorkomen dat ze Brazilië opnieuw zouden binnenkomen. "Als ze terugkeren naar Brazilië, krijgen ze een enkeltje naar een federale penitentiaire inrichting", zei Moro in een Twitter-bericht.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-3)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait