Passagiers gedupeerd door mankementen visa-systeem

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous next


Passagiers uit Nederland die voor een spoedgeval naar Suriname moesten, hebben afgelopen te horen gekregen van de vliegmaatschappijen dat ze niet vervoerd kunnen worden zonder visum. Starnieuws verneemt van enkele gedupeerden dat het elektronische systeem niet goed functioneerde. Hierdoor kon het visum niet worden uitgeprint. 

De verkoop van toeristenkaarten en visum op de Johan Adolf Pengel Luchthaven, te Saint Laurent du Maroni en te Canawaima is vanaf 1 januari 2020, niet meer mogelijk. Dit moet gebeuren via de officiële E-Visa- en E-Toeristenkaarten website, had Buitenlandse Zaken eerder bekendgemaakt.  

Een gedupeerde deelt mee dat het systeem eerst niet bereikbaar was. Toen dit wel mogelijk was, kon er wel betaald worden. De betaling werd bevestigd, maar het visum werd niet uitgeprint uit het systeem. Een andere persoon kreeg te horen dat over drie dagen het visum in orde zou komen. "En dat voor een spoedeisend geval," zegt de gedupeerde. 

Er is eerder aangegeven dat er nog kinderziektes zijn in het systeem. "Dan ga je een goed en normaal werkend systeem toch niet uitschakelen? Er wordt veel leed veroorzaakt door dit soort maatregelen, waar je in het weekend nergens naar toe kan," wordt er benadrukt. 

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait