U14 tennissters starten WJTC-deelname met verlies

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Guilliane Koelemaij, Sarah Lumsden en Marisol van der Zwart zijn hun deelname aan de pre-kwalificatie World Junior Tennis Competition in Santo Domingo, Dominicaanse Republiek met een nederlaag begonnen. De meisjes verloren hun openingsontmoeting met 0-3 tegen Puerto Rico.

Koelemaij moest bij de eerste enkelpartij het hoofd buigen voor Ana Lopez. De Puerto Ricaanse zegevierde met 0-6, 1-6. Lumsden kwam hierna in aktie, maar kwam niet langs Andrea Perez. Het werd tweemaal 1-6 voor de eilander. Ook in het dubbelspel moest het Surinaamse koppel Lumsden/Marisol van der Zwart zijn meerdere erkennen tegen Lopez/Claudia Perez; 0-6, 2-6. 

Puerto Rico won ook zijn openingsontmoeting tegen Panama met 3-0. De eilanders hebben zich hierdoor al geplaatst voor de main draw (winnaarsronde). Suriname moet maandag het treffen tegen Panama winnen om nog kans te maken op plaatsing in deze ronde.

Coach Yannick Goede zegt desgevraagd vanuit Santo Domingo dat de meisjes tegen Puerto Rico heel stijf zijn gestart. "De kwaliteit van ons spel werd langzaam beter." Volgens zijn analyse hebben de meisjes hun best gedaan en gaven zij niet op. "Geen enkele game werd met 0 verloren."

"Ook hier was duidelijk weer het verschil in ervaring te zien bij deze speelsters." Hij hoopt maandag op een beter optreden tegen Panama. "Wij hebben hen al genalyseerd. De meisjes hebben de opdracht om gewoon vrij en zonder druk te spelen", aldus Goede.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (1)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait