NPS vlaggen campagne goed ontvangen in Tammenga

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Het enthousiasme van buurtbewoners te Tammenga bij de start van de NPS-vlaggen campagne zaterdag, was zelfs voor ressort coördinator Dennis Rusland boven verwachting. Op de eerste dag zijn er rond de veertig woningen in de straten van Tammenga in aanmerking gekomen voor een vlag van de partij. Vooral de oudere mensen van het project zijn dik tevreden.

"Dit is een teken om de NPS te ondersteunen. Ik weet dat ze in staat zijn verandering te brengen in het land. Het gaat niet goed, ik voel het in mijn zak", zegt Lucia Sijp aan de krant. Samen met haar buurvrouw die haar naam niet wil noemen duikt ze snel in de geschiedenis. Onder meer de staatsgreep van 1980 en de decembermoorden van 1982 komen aan de orde.

"We moeten massaal mobiliseren om verandering te brengen in het land want disi no kang", zeggen de vrouwen bijna in koor. Bij een aantal woningen in dezelfde weg, Apoerastraat, wappert de groene vlag met frambo. De mensen een straat verder, lijken op basis van het aantal vlaggen, ook achter de groene partij te staan.

"Mi na wan yongu man, maar mi tenapu baka den man omdat yu srefi e syi taki ala sani fout. Neks no e go", klaagt een man. Hoewel hij blij is met de vlaggencampagne wijst de man erop dat veel vlaggen geen garantie zijn voor een verkiezingswinst."A no fraga e wini verkiezing." Hilda Vliese die ook in de straat woont onderkent de terugval van de NPS. "Ik hoop dat ze het halen hoor, want er moet sowieso verandering komen."

Maar er zijn ook enkele die niets moeten van de groene partij."Mi na tranga Boutist. En dat gaat zo blijven", maakt een jonge vrouw duidelijk op vragen van de Ware Tijd. "Ze verliezen hun tijd zomaar want Tammenga is paars." Een andere: "Ik hou me niet bezig met politiek dus liever geen vlag."

Sommige buurtbewoners vragen om een trui van de partij. Een man vraagt zelfs om taxigeld wanneer hij partijvoorzitter Gregory Rusland ziet. "Voorzitter ik wil graag komen op de massameeting dus mi e suku wan taxi moni fu mi kan kon nanga mi gezin." Echter, hij kreeg geen cent.

De partijleider zegt dat tijdens de huis-aan-huis bezoeken gauw bleek dat er promotiemateriaal nodig is om de zichtbaarheid van de NPS te vergroten. Mensen die toen specifieke verzoeken hadden gedaan komen nu alvast in aanmerking voor de vlaggen. De echte distributie begint maandag in Paramaribo.

Volgens de voorzitter is bij de vorige verkiezing gebleken dat de NPS net iets te laat was begonnen met de vlaggen campagne en distributie van materiaal. Dat heeft gevolgen gehad, vandaar dat de partij nu ruim optijd is gestart.

Dennis Rusland heeft goede hoop voor de komende verkiezing. Als coördinator van het ressort Tammenga zegt hij dat uit de vele gesprekken met buurtbewoners geconcludeerd mag worden dat de NPS weer geliefd is geworden bij de mensen.

Hij denkt daarom dat zijn ressort weer een bolwerk zal worden van de groene partij. "Ze begrijpen dat tien jaar van deze regering geen vooruitgang heeft gebracht. Ik denk dat de partij weer haar oude glorie zal beleven."

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-1)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait