VES zeer bezorgd over ontwikkelingen bij CBvS

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous Winston Ramautarsing, voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname. next


De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) is zeer bezorgd over de ontwikkelingen bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). De twee toppers van de bank zijn met ontslag. Na governor Robert van Trikt heeft ook zijn waarnemer, Ingeborg Geduld-Nijman, haar ontslag ingediend. "Wij vinden dat de regering openheid van zaken dient te geven over wat zich daar heeft afgespeeld," zegt voorzitter Winston Ramautarsing om een reactie gevraagd aan Starnieuws. 

De regering moet aangeven welke maatregelen er getroffen zullen worden om de rust op de financiële markt terug te brengen. Ook moet worden aangegeven, welke personele invulling gegeven zal worden voor de bemensing van de top van de CBvS, zegt Ramautarsing. 

De VES-voorzitter benadrukt dat de samenleving behoefte heeft aan duidelijkheid over wat er precies fout is gegaan. "En met name moet de samenleving de verzekering van de regering krijgen dat er niet monetair gefinancierd zal worden. Dit, ongeacht welke omstandigheden zich zullen voordoen, zal monetaire financiering heel erg negatief doorwerken op de samenleving. We hebben dat in 2015 en in 2016 aan den lijve gevoeld in onze zak. Wij willen herhaling van 2015 en 2016 voorkomen," benadrukt Ramautarsing. 

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-1)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait