Bureau First Lady maakt Atjoni blij met boot

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous De boot ter beschikking gesteld door de first lady voor Boven-Suriname (Sipaliwini) wordt getest. Deze mag het districtscommissariaat gebruiken voor transport van de plaatselijke bewoners. next


Het Bureau van van de First Lady heeft in samenspraak met minister Antoine Elias van Volksgezondheid een korjaal met een buitenboordmotor uitgeleend aan de districtscommissaris (dc) Humprey Jeroe van het Boven-Surinamegebied voor de plaatselijke bewoners. Zij kunnen dan sneller vervoerd worden naar de poli's van de Medische Zending. Bij een eerder bezoek aan Atjoni had de dc de de minister gevraagd naar twee korjalen met buitenboordmotoren. Jeroe is blij met de nieuwe aanwinst en rekent nu al op een tweede. 

Assembleelid Silvana Afonsoewa (NDP) gaf aan dat de korjaal goed ingezet kan worden. Het gebied kent ruim 60 omliggende dorpen en transport geschiedt voornamelijk via het water. Ook overhandigde ze een rol stof, kledingstukken en garen namens de first lady aan de vrouwen die deze verder zullen verdelen. Het Assembleelid vroeg Elias om twee ambulanceboten te brengen naar het gebied. 


Ministers Antoine Elias en Yldiz Pollack-Beighle bij aankomst te Atjoni. 

Minister Yldiz Pollack-Beighle zei dat er een verschil is tussen mensen die alleen praten en niets doen tegenover deze regering die het hart op de juiste plek heeft en wel veel doet. Ze maakte gebruik van de gelegenheid om aan te geven dat de vrouwen van het gebied een training kunnen volgen. Deze training heeft de bewindsvrouw na bemiddeling met Canada gedaan kunnen krijgen. De vrouwen zullen in ondernemerschap getraind worden. Ze deed ook de toezegging om daar waar nodig mocht zijn, zij haar collega’s zal ondersteunen. 

Minister Elias merkte op dat de tweede korjaal nog komt. Hij zei dat de boot uitgeleend is aan het districtscommissariaat. Dit houdt in dat wanneer er geen gebruik van gemaakt wordt, de korjaal en buitenboordmotor teruggaan in boezem van het bureau van First Lady om vervolgens een andere bestemming te krijgen. Elias is ervan overtuigd dat er goed gebruik van zal worden gemaakt. Hij benadrukte dat president Desi Bouterse een volkspresident is die niet alleen aan de stedelingen denkt, maar ook veel doet voor de bewoners in het binnenland. “Het is toch één grondwet, toch dezelfde regels en wetgeving voor iedereen in het land? Dus, ook dezelfde behandeling voor iedereen”, merkte Elias op. 

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-4)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait