Del Castilho: NDP is niet uit die drang van dictatuur gegroeid

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De Nationale Democratische Partij (NDP) is niet uit de drang van dictatuur gegroeid. Dit zegt DA’91-voorzitter, Angelic del Castilho, in gesprek met Suriname Herald. Zij vindt dat deze partij uit geweld en dictatuur is geboren en niet uit democratie.

Del Castilho keurt de manier waarop de partij omgaat met gerespecteerde instituten in het land af. De intimidatiepogingen die afgelopen vrijdag zijn getoond, mogen niet geaccepteerd worden.

De oproep van de krijgsraad dat voormalige legerbevelhebber Desi Bouterse op 22 januari op de zitting verschijnt, is het bewijs van de kracht van onze rechtsstaat. Hieruit blijkt dat iedereen gelijk is voor de wet, ongeacht de functie die de persoon bekleedt. “Ook Desi Bouterse moet door de knieën gaan en voor de rechter verschijnen om verantwoording af te leggen,” zegt de politica.

Zij complimenteert de Surinaamse gemeenschap met de kracht van onze rechtsstaat en roept alle burgers op, om deze rechtsstaat steeds te beschermen tegen aanvallen van wie dan ook.

NDP-toppers Silvana Afonsoewa en Ramon Abrahams hebben NDP’ers opgeroepen om Bouterse te gaan ondersteunen. Afonsoewa zei dat Bouterse niet alleen gaat, maar dat de NDP met hem meegaat. “Niet de oppositie, niet de krijgsraad en geen enkele jap’ japi kan de show stoppen,” stelde Afonsoewa.

De partij zal op weg naar 22 januari haar achterban oproepen, om die dag aanwezig te zijn bij de zitting. Deze oproep volgde, nadat Bouterse, die als hoofdverdachte in de 8-decemberstrafzaak wordt aangemerkt, meedeelde dat hij lijfelijk aanwezig zal zijn op de zitting. Zijn advocaat Irvin Kanhai heeft na de veroordeling tot twintig jaar celstraf verzet aangetekend.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-6)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait