Atjoni Ziekenhuis opent zijn deuren in april

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous Het Atjoni Ziekenhuis in aanbouw. Gestreefd wordt om in april de deuren van de instelling te openen. De basisspecialismen zullen aanwezig zijn in het ziekenhuis. next


Als alles meevalt, zal het Atjoni Ziekenhuis zijn deuren openen tegen het einde van april. Het ziekenhuis zal opstarten met een beddencapaciteit van achttien kamers met een optie naar vijfentwintig kamers. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft op locatie op dinsdag een persconferentie belegd. Hij was vergezeld door districtscommissaris Humprey Jeroe, minister van Buitenlandse Zaken Yldiz Pollack-Beighle, Assembleelid Silvana Afonsoewa (NDP). 

De basisspecialismen zullen in dit ziekenhuis vertegenwoordigd zijn. Ook komt er een spoedeisende post, röntgenafdeling, laboratorium, kleine operatiekamer en apotheek . Elias zei dat een lang gekoesterde wens van de bevolking in vervulling zal gaan. 


De ministeriële delegatie oriënteert zich ter plekke. 

Het gebied omvat ruim 60 dorpen waarbij een ziekenhuis onmisbaar is.  De minister verduidelijkte dat het ziekenhuis in fasen geopend zal worden en dat tegen eind april het operationeel zal zijn. “Het ligt in de bedoeling om lokaal personeel aan te trekken. Deze mensen zullen opgeleid worden en door de jaren heen moet het ziekenhuis door de lokale bewoners gerund worden”, zei de bewindsman. 

De bewindvoerder merkte op dat per 1 februari twee artsen permanent gevestigd zullen worden in het gebied. Het ziekenhuis krijgt ook een helikopterplatform waar in geval van nood geland kan worden om patiënten af te voeren naar ziekenhuizen in Paramaribo.  Het ziekenhuis is aanbouw; stenen zijn opgetrokken en de aannemer zal binnenkort starten met het dak. Terwijl het gebouw afgebouwd zal worden, zorgt het ministerie van Volksgezondheid dat apparatuur, meubilair, generator en alle andere benodigdheden om het ziekenhuis op te laten starten, in place zijn. Het ziekenhuis wordt op kosten van de Staat opgezet. 

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-7)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait