Brandstichter wil het goed maken met vader

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - “Mi wani lusu. Mi wani go na oso.”Zo luidde het verzoek van Melvin K. maandag in zijn laatste woord. Hij zit sinds 25 september vast omdat hij geprobeerd heeft het huis van zijn vader in brand te steken, kort na een ruzie. “Mi ben lasi controle even, maar now mi kisi mi srefi baka”, zei de verdachte op vragen van rechter Cynthia Valstein-Montnor.

Melvin K. beloofde dat hij het goed zal maken met zijn vader en zijn best zal doen om de schade aan het huis te herstellen."Mi o seti en kon."De vader is als getuige gehoord maar kon zich niet zoveel herinneren van wat zich heeft afgespeeld.

In een eerdere verklaring had Melvin K. gezegd dat zijn vader dronken was. Deze weet alleen dat hij plotseling rook uit de woonkamer zag komen. Melvin K. lag op dat moment bewusteloos op de vloer. "Hij kreeg een aanval en wist niets van zichzelf. Ik trok hem weg van het vuur en samen met de buren hebben we de vlammen kunnen uitmaken met water", verklaarde de getuige.

Hij vermoedt dat zijn zoon problemen heeft die door kulturu opgelost kunnen worden. "Mijn twee broertjes zijn door eenzelfde aanval overleden. Ik wil mijn zoon daarom naar het binnenland brengen om hulp te zoeken." De vader probeerde de zaak eerder met een brief aan het Parket van de procureur-generaal in te trekken, maar het Openbaar Ministerie weigert medewerking.

Officier van justitie Bibia­n Tjin Liep Shie wees op de gevolgen die het handelen van Melvin K. kon hebben gehad. Ze eiste daarom achttien maanden waarvan tien voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar. Advocaat Hedley Derby vroeg de rechter om zich milder op te stellen.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (16)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait