DOE vraagt aandacht voor opruiend gedrag exponeneten NDP

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

In een open brief aan de president en voorzitter van De Nationale Assemblee geeft de partij Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) te kennen dat die met afschuw kennis heeft genomen van het, in hun beleving, opruiend gedrag van exponenten van de Nationale Democratische Partij (NDP). Dit gedrag, gepaard met grove beledigingen, is voornamelijk gericht tegen de rechtelijke macht, stelt de partij.

De Nationale Assemblee, de regering en de rechtelijke macht, zijn de fundamenten waarop onze rechtstaat rusten. Aantasting of belediging van één van deze betekent, het plegen van inbreuk op en ondergraving van onze rechtstaat. Tevens betekent het, inbreuk op het gevoel van respect voor het recht, moraal en fatsoen binnen de samenleving, maakt de DOE duidelijk.

“In dit specifieke geval, zijn het bovendien exponenten binnen de politieke partij waar u als persoon voorzitter, respectievelijk ondervoorzitter van bent. Het kan ons inziens dan ook niet anders dat u zeer nadrukkelijk corrigerend optreedt en zich distantieert van de opruiing en gedane beledigingen als mede-verantwoordelijke voor de waarborging van de rechtstaat.”

DOE wacht, net als de rest van de samenleving op corrigerende acties af.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-9)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait