Wisselstrooklichten voor verkeer vanuit Commewijne nog niet in gebruik

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - De wisselstrooklichten die bedoeld waren om de verkeersdrukte over de Wijdenboschbrug vanuit Commewijne te verlichten, zijn nog operationeel. Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, zegt tegen de Ware Tijd dat de voorgenomen maatregel voorlopig is aangehouden. “Er komt een evaluatie.”

De wisselstrooklichten zijn rond september vorig jaar geplaatst ter hoogte van het GOw2-pompstation aan de Van 't Hogerhuysstraat op de oostelijke rijbaan. Van de twee rijstroken van deze rijbaan die beide naar de rotonde leiden, zou de rechtse worden opengesteld voor het verkeer vanuit Commewijne.

Het verkeer vanuit de brug zou door deze maatregel dus over de rechtse rijbaan - in de tegenrichting - kunnen rijden richting de stad en wel tijdens de spits, tussen zes en negen uur 's morgens. De betrokkenen zijn wat zaken aan het bekijken om te zien hoe de maatregel het beste toegepast kan worden voor een effectief resultaat, zegt Wip.

"De omleiding die er was vóór openstelling van de Zwarten­hovenbrugstraat, veroorzaakte een hoge verkeersintensiteit." Het gevolg hiervan was dat de verkeersdruk door de maatregel hoger zou kunnen worden. Het weggedeelte aan de Zwartenhovenbrugstraat is eind december weer opengesteld en nu wordt de verkeersstroom bekeken.

Wip noemt onder meer de politie die extra manschappen ter beschikking moet hebben om het verkeer in goede banen te leiden. Op basis van de informatie die hieruit voortvloeit, zal vastgesteld worden hoe de maatregel het beste kan worden toegepast.

Dat er nu geëvalueerd wordt, terwijl de wisselstrooklichten al zijn geplaatst, heeft volgens Wip te maken met de voorbereiding. Het staat volgens hem vast dat er wat gedaan moet worden om de doorstroom vanuit Commewijne te reguleren. Dagelijks tijdens de spits - tussen zes en negen uur 's morgens is er een file op en nabij de brug vanuit Commewijne.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-8)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait