Bouterse tegen OM Nederland: “Yu kan hor’ a sigaret moni”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

President Desi Bouterse heeft zijn blijdschap over de positieve ontwikkeling die Suriname op dit moment doormaakt niet onder stoelen of banken gestoken, tijdens de kadermeeting in NDP-partijcentrum Ocer. Hij noemde enkele positieve ontwikkelingen van de afgelopen dagen zoals de overname van de Afobakastuwdam, de aardolievondst en de overwinning in de zaak van de 19,5 miljoen euro.

Volgens de rechtbank in Nederland moet het geld aan Suriname worden teruggeven. “Ondanks de rechterlijke uitspraak probeert men door te gaan. Bijna mi bing wan taki ie kan hor’ a sigaret moni,” zei Bouterse. Suriname zal met de eerder door de president genoemde ontwikkelingen meer kunnen verdienen. Het staatshoofd gaf verder aan, dat het jaar 2020 een bijzonder jaar is. Het baggeren van de Surinamerivier is naar zijn zeggen een van de successen voor dit jaar. Dit is ook het jaar van verandering. Verder legde hij uit dat Suriname in vergelijking met buurland Guyana, al veertig jaar in de olie-industrie zit.

Op het Surinaamse volk deed het staatshoofd een beroep, om de handen in elkaar te slaan en ervoor te zorgen dat deze successen niet misgaan. De vondst van olie en gas is volgens de president geen NDP-aangelegenheid, maar een nationale zaak.

Bouterse zei verder dat er op dit moment, voor het totale volk, veel werk aan de winkel is. “Samenwerking is van groot belang. Het is tijd dat alle ter zake deskundigen samen gaan kijken hoe we met deze ontwikkelingen gegeven door God zullen omgaan.”

Hij riep op om te blijven geloven in de missie die de revolutie voor staat. Een van de barrières waaraan er gewerkt moet worden, zijn de eigen ego’s. Door samen te werken, kunnen gezamenlijke doelen gerealiseerd worden. Ten aanzien van de stembusgang zei Bouterse, dat het winnen van de komende verkiezingen in handen ligt van de NDP’ers zelf.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-9)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait