Rusland: “Surinamers verdienen iets beters”

NPS-voorzitter Gregory Rusland. Foto: NPS
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

1 Januari 2020 00:00

Voor mij lezen

Surinamers verdienen beter en er moet verandering komen in het bestuur van het land, zei de voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), Gregory Rusland, tijdens de tap’ yari activiteit van zijn partij. Rusland die het jaar 2019 in ogenschouw nam, kwam heel snel tot de conclusie dat de huidige machthebbers het land in de afgelopen negen jaar niet hebben kunnen ontwikkelen.

Er is armoede gecreëerd en er worden pakketten verstrekt om personen tevreden te stellen. Ook de schuldpositie van het land, die volgens Rusland rond de SRD 20 miljard ligt, baart de NPS-voorzitter zorgen. Het jaar 2019 is een geweest waar de regering zichzelf klem heeft gezet, waardoor het aangaan van leningen ook niet gemakkelijk was.

De regering heeft daardoor niets anders kunnen doen, dan het geld bij het volk te nemen. Hij noemt de Wet rij- en voertuigenbelasting als een van de maatregelen, die de regering in 2018 heeft genomen om het geld uit de zakken van het volk te nemen. Komt nog bijkijken dat de valutakoers richting de SRD 9 gaat, zei de NPS-voorzitter.

Na negen jaar regering-Bouterse zijn volgens de partijleider grote delen van de samenleving tot de conclusie gekomen, dat de NPS liever aan de macht was gebleven. Een van andere uitingen van het wanbeleid van de huidige regering is de Alcoa-kwestie. “Dat we vandaag de dag in deze positie zitten, komt door het wanbeleid van de regering. Het is nu kijken wat er verder zal gebeuren. Zoals de zaken nu liggen, heeft regering de toekomst van Suriname en de bauxietsector helemaal verkwanseld door de Alcoa-deal die is gesloten”, zei Rusland.

Suriname heeft nog een kans en die is het vinden van olie voor de kust. Als het volk de durf neemt om deze regering weer regeermacht te geven, zal volgens de voorzitter van de groene partij geen enkele olievondst genoeg zijn om Suriname te kunnen draaien.

Hij stelde dat de NPS de enige partij is, die Suriname uit deze situatie kan halen. Hij liet weten, dat de komende vijf maanden niet gemakkelijk zullen zijn. Het volk zal een serieus besluit moeten nemen bij de komende verkiezing, beweert Rusland.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel