242 brandweerambtenaren bevorderd

Minister Stuart Getrouw bezig met het opspelden van de bevordering. Foto: NII
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

31 December 2019 20:32

Voor mij lezen

Tijdens de jaarafsluiting van het Korps Brandweer Suriname (KBS) zijn 242 brandweerambtenaren in een naast hogere rang bevorderd. Dit gebeurde op zaterdag, in de hoofdbrandweerkazerne aan de Gemenelandsweg. De hoofdcommandant van de brandweer, Radjen Jakhari, feliciteerde de bevorderde manschappen met het behalen van deze mijlpaal in hun loopbaan binnen het korps. Hij riep ze op om zich te blijven inzetten, zodat de gestelde doelen ook in het jaar 2020 kunnen worden behaald.

“Investeer in u zelf en zit niet te wachten op slechts de organisatie om uw kennis en kunde voor het uitoefenen van uw taken op te vijzelen. Continuous learning is a must. De wereld blijft niet stil staan en de moderne techniek tot educatie ligt binnen ons handbereik”, zo richtte Jakhari zich tot de bevorderde brandweerlieden.

Volgens de hoofd brandweercommandant is er in het afgelopen jaar continu gewerkt aan de beleidsprioriteiten, zoals de verbetering van de mobiliteit van het brandweerkorps, verbeterde huisvesting, kwalitatieve upgrading van het personeel, community safety programma’s en het scheppen van betere werkomstandigheden.

Ondanks de milde budgettaire situatie van de brandweer geniet het korps, volgens de hoofdcommandant brandweer, de volle ondersteuning van het Ministerie van Justitie en Politie (Juspol) en is er veel bereikt in 2019. Hij noemde als voorbeeld: de start van de onderofficiersopleiding, de introductie van een eigen korpsvlag, aanschaf van veiligheidsschoenen, bluslaarzen en handschoenen.

Ook de aanschaf van goed onderhouden blusvoertuigen en zes nieuwe logistieke voertuigen, de overdracht van een brandweerambulance door de Fransen en de samenwerkingsovereenkomsten met de brandweer Haaglanden voor de kwaliteitsversterking op officiers- en onderofficiersniveau, plaatste hij onder de realisaties voor 2019.

In 2020 zal het beleid gericht worden op specifieke doelen zoals een goed functionerende organisatie waarbinnen een vernieuwd integriteitsbeleid, het introduceren van een gedragscode en de goede status en rechtsposities van het personeel onder zullen vallen.

De bevorderingen betreffen twee commandeurs die bevorderd zijn tot adjunct-hoofdcommandeur, tien hoofdbrandmeesters 1ste klasse tot commandeur, veertien hoofdbrandmeesters tot hoofdbrandmeesters 1ste klasse en 38 brandmeester 1ste klasse tot adjunct-hoofdbrandmeester.

Verder werden bevorderd 16 adjunct-hoofdbrandmeester tot hoofdbrandmeester, 18 brandmeester tot brandmeester 1ste klasse, een onder brandmeester tot brandmeester, twee brandwacht 1ste klasse tot hoofdbrandwacht, 140 brandwacht 2e klasse tot brandwacht 1ste klasse en een brandwacht tot brandwacht 2e klasse.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel