VHP presenteert aspirant-kandidaten Marowijne

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

29 December 2019 07:49

Voor mij lezen

PARAMARIBO - VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft vrijdag tijdens een ressortvergadering in Moengo, de aspirant-kandidaten van het district Marowijne gepresenteerd. Net als in Para is het de eerste keer dat de VHP kandidaten stelt in dit district. De partij neemt voor het eerst landelijk deel aan de verkiezingen.

In totaal zijn er acht aspirant-kandidaten voor het district; Tomopawiro Rosinah, Daniel Prika, Aacmel Wilson, Romeo Jimmy, Theo Pita, John Patrick Alexander van Genderen, Antonius Rudolf Tjon a Tjoen en Tokoe Wijnberg. De aspiranten hebben tijdens hun toespraak de problemen van het district besproken en aangegeven dat het welvarende Moengo verworden is tot een armoedig stadje.

Het district is volgens hen onleefbaar geworden vanwege het slechte beleid van de regering. De aspirant-kandidaten hebben een regering nodig die diversificatie en welvaart brengt in het district en dat zal volgens hen de VHP realiseren als ze regeermacht krijgt. De partij maakt zaterdag melding hiervan in een persbericht. VHP-voorzitter Santokhi heeft verschillende uitvoerbare oplossingsmodellen aangedragen om de noden van Marowijne te verlichten.

Het goed opgekomen publiek heeft met applaus de voorstellen van de voorzitter aangehoord. Santokhi gaf aan dat nu de tijd is aangebroken dat Marowijne zelf gaat beslissen over zijn toekomst. Volgens de partijvoorzitter vecht de VHP tegen geen enkele politieke partij, maar ze vecht tegen het wanbeleid van de huidige regering.

De VHP heeft volgens Santokhi al plannen klaar liggen om Suriname uit de crisis te halen. Op 18 januari wordt er in het VHP-partijcentrum een massameeting gehouden en dan zullen de oplossingen om Suriname te redden gepresenteerd worden. Tijdens de ressortvergadering is door Santokhi, de kern Wonoredjo geïnstalleerd, tevens werden zeventien harde werkers van Marowijne gedecoreerd.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel