VHP schrijft geschiedenis door kandidaten aan te stellen in Marowijne

Aspirant Kandidaten samen VHP voorzitter. Foto: VHP
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

29 December 2019 06:05

Voor mij lezen

Sinds haar oprichting is het de eerste keer dat de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) kandidaten aanstelt in het district Marowijne. De aspirant-kanidaten zijn vrijdagavond tijdens een ressortvergadering door partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi aan de gemeenschap van Marowijne gepresenteerd. Door landelijk aan de verkiezingen deel te nemen schrijft het huidige bestuur omder leiding van Santokhi geschiedenis, meldt de VHP in een persbericht.

Er zijn acht aspirant- kandidaten voor dit district gepresenteerd. Het gaat om Tomopawiro Rosinah, Daniel Prika, Aacmel Wilson, Romeo Jimmy, Theo Pita, John Patrick Alexander van Genderen, Antonius Rudolf Tjon a Tjoen en Tokoe Wijnberg.

De aspirant-kandidaten hebben alle problemen uit het district aangekaart. Het gaat om werkloosheid, onveiligheid, gebrek aan medische zorg, uitzichtloosheid, armoede. Het Albina ziekenhuis zou niet optimaal draaien vanwege de taalbarrière. De arts spreekt Spaans, waardoor patiënten die niet begrijpen. Verder moeten studenten zich om drie uur in de ochtend klaarmaken om de middelbare school te bezoeken, om dan om vier uur ’s middags terug te keren. In het district zijn er geen recreatiemogelijkheden. Vanwege werkloosheid zijn er ook veel hangjongeren. Aangezien er geen percelen worden verkocht, kan er ook niet gebouwd worden. Verder is er slechts een ATM-machine en een apotheek waar er schaarste is aan medicijnen.

Volgens de aspirant-kandidaten is de eens zo welvarende status van Moengo, verworden tot een armoedig stadje. Dit district is onleefbaar geworden vanwege het slechte beleid van deze regering. De VHP’ers willen ommekeer in het district Marowijne. “We hebben een regering nodig die diversificatie en welvaart brengt in dit district en dat is de VHP, the Orange movement”, staat in het persbericht.

De partijvoorzitter heeft verschillende uitvoerbare oplossingsmodellen aangedragen om de noden van het district te helpen verlichten. Volgens Santokhi is nu de tijd aangebroken, dat Marowijne zelf gaat beslissen over de nieuwe toekomst van het district. In Moengo komt er ook een infocentrum van de VHP. Tijdens deze ressortvergadering is door de partijvoorzitter, de kern Wonoredjo geïnstalleerd, Ook werden zeventien harde werkers van Marowijne gedecoreerd.

In 2010 is een brandweerkazerne opgezet, die voor 90 procent af was. Echter is dit nooit meer afgebouwd. In 2015 zou de regering Bouterse een middelbare school bouwen, ook die is nooit gekomen. “We hebben in ons beleidsplan opgenomen een middelbare school en marktgericht beroepsonderwijs zoals taxichauffeur, timmerman, kapper, talentonderwijs, zwemmen , atletiek, een voetbalschool is al in voorbereiding”, zegt de VHP-voorman.

Volgens hem vecht de VHP tegen geen enkele politieke partij, maar bindt de strijd aan tegen het wanbeleid van deze regering. “Als je in de regering bent moet je de belangen van alle Surinamers behartigen en niet slechts van een handjevol personen. De VHP heeft haar plannen al klaarliggen om Suriname uit de crisis te halen”, zegt Santokhi. Op 18 januari 2020 wordt er in het VHP partijcentrum een massameeting gehouden en dan zullen de oplossingen aangedragen worden om Suriname te redden.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel