Gwen Gadden-Amelo: “We moeten onze seniorenburgers meer gaan respecteren”

Kerstviering Stichting House of Love Ministerie met seniorenburgers in de Congreshal. Foto: Stichting House of Love Ministerie
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

27 December 2019 21:21

Voor mij lezen

De voorzitter van de Stichting House of Love Ministries, Gwen Amelo-Gadden, heeft gisteravond tijdens een kerstviering met seniorenburgers in de Congreshal gezegd dat wij in Suriname meer waardering en respect moeten tonen voor deze groep. De stichting heeft dit jaar net als de voorgaande jaren weer een kerstdiner op tweede kerstdag gehouden voor seniorenburgers uit diverse buurten. Er is voor deze groep gekozen, omdat zij meestal wordt vergeten.

Vooral de jongeren denken vaak dat oudere personen geen stem meer hebben in de samenleving. Volgens Gadden-Amelo moeten wij niet vergeten dat de ouderen ooit ook jong zijn geweest en de weg voor ons hebben geplaveid. “Wij jongeren bouwen door op het fundament dat zij hebben gelegd”, zegt ze.

Aan dit kerstdiner hebben 110 seniorenburgers meegedaan. De stichting heeft hart voor deze groep en gemeend om hun rond kerst op deze manier te bedienen.

De ouderen hebben van een mooie avond met volop muziek genoten. Een babbeltje met elkaar mocht ook niet ontbreken. Volgens haar krijgen de seniorenburgers door diverse omstandigheden niet de gelegenheid om zo gezellig met elkaar te zijn.

“Op dit soort momenten zit je met een bepaald gevoel van dankbaarheid, omdat je deze mensen op hun oude dag ook kunt zien socializen. Het zijn mannen en vrouwen, die op hun manier een bijdrage hebben geleverd aan een stukje ontwikkeling maar ook een stukje welvaart van ons land”, zegt de stichtingsvoorzitter.

Zij roept op om de ouderen niet te verwaarlozen. Voor deelname aan deze avond mochten personen hun ouders opgeven. De seniorenburgers hebben elk ook een pakket meegekregen.

In de ochtenduren heeft de stichting kerst gevierd met kinderen uit verschillende buurten. Ook aan deze doelgroep moet er volgens Gadden-Amelo aandacht worden besteed. De stichting met een kerkelijke achtergrond voert verschillende projecten uit. Deze organisatie is al meer dan twaalf jaar bezig met haar sociale activiteiten.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel