Parmessar en Cubaanse ambassadeur maken afspraken over rijstexport naar Cuba

Parmessar en Cubaanse ambassadeur maken afspraken over rijstexport naar Cuba. Foto: LVV
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

27 December 2019 14:15

Voor mij lezen

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft vandaag een vervolggesprek gevoerd met de Cubaanse ambassadeur in Suriname, Igor Azcuy González. Dit vervolggesprek is naar aanleiding van het bezoek dat de minister heeft afgelegd aan Cuba, waarbij zaken verder geconcretiseerd moeten worden met betrekking tot de rijstexport.

Ook zijn er door beide mogendheden toezeggingen gedaan waarvoor directe invulling vereist is. De bewindsman heeft de Cubaanse ambassadeur om assistentie gevraagd in het voorbereiden van de gevraagde documenten.

Cuba heeft interesse getoond in Surinaamse witte rijst. De prijs die dit land biedt aan de Surinaamse onderneming, ligt hoger en gunstiger waardoor Suriname dit met beide handen moet aangrijpen. De documenten worden nu voorbereid en zullen opgestuurd worden naar Cuba, zodat deze ondertekend kunnen worden door partijen.

Op het gebied van kennisuitwisseling zal Suriname, Cuba assisteren bij het telen van hooglandrijst, terwijl Cuba Suriname zal ondersteunen in het telen van uien. “Het telen van onze eigen uien zal ertoe moeten leiden dat wij minder hoeven te importeren, met als gevolg deviezen besparing”, aldus Parmessar.

Foto: LVV

De Cubaanse ambassadeur heeft alle medewerking toegezegd om te helpen bij de voorbereiding van de nodige documenten en vroeg aan de bewindsman om zo spoedig mogelijk de namen van de experts aan te geven zodat zij kunnen afreizen naar Cuba.

Aanwezig waren naast de minister en Cubaanse ambassadeur, LVV-onderdirecteur Maitrie Jagroep bijgestaan door de juridische staf van het ministerie.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel