Bouw Agro Industrial Park officieel gestart

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

19 December 2019 21:04

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Te Dirkshoop in het district Saramacca is donderdag het officiële startsein gegeven voor het opzetten van een Argo Industrial Park (AIP). Bij deze gelegenheid waren onder anderen aanwezig LVV-minister Rabin Parmessar en NDP-topper Ramon Abrahams. Het project wordt samen met LG Group uit Israël uitgevoerd.

Het AIP-project bestaat uit de volgende componenten: melkvee (verhoging melkproductie, rasverbetering en productie van voer), pluimvee (slacht- en legkippen) en groenten (kassenteelt voor importvervanging). De private sector zal bij al deze projecten nauw betrokken zijn, het ligt in de bedoeling dat dit project op termijn zal worden overgenomen door de private sector.

De directeur van LR Group, Joseph Harrosh, zei dat Suriname zich uitstekend leent voor het uitoefenen van landbouwactiviteiten omdat er voldoende vruchtbare grond en kwalitatief goed water is. Het is daarom voor de LR Group een waar genoegen om dit project in Suriname uit te voeren. Minister Parmessar gaf aan dat het de regering menens is de agrarische sector naar een hoger niveau te tillen en Suriname te maken tot de voedselschuur van het Caribisch Gebied.

Te Dirkshoop zullen onder meer uien, bloemkool en broccoli worden geteeld. Door het telen van deze import vervangende producten zullen er deviezen worden bespaard. De bewindsman geeft verder aan dat er door dit project twaalfhonderd banen zullen worden gecreëerd voor de Surinaamse gemeenschap, aldus het NII donderdag in een persbericht.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel